Τελευταία Νέα

Morgan Stanley και Citi θα «τρέχουν» με 100% καθαρή ενέργεια

Morgan Stanley και Citi θα «τρέχουν» με 100% καθαρή ενέργεια
Οι τράπεζες συμμετέχουν επίσης στην RE100, μια πρωτοβουλία εταιρικής ανανεώσιμης ενέργειας - Ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθεί να υποστηρίζει τη μείωση των εκπομπών
Η Morgan Stanley και η Citigroup Inc. ανακοίνωσαν  ότι όλη η ενέργεια που θα χρησιμοποιούν σε λίγα χρόνια θα προέρχεται  από ανανεώσιμες πηγές παρέχοντας την στήριξη τους στην πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε αντίθεση με την άποψη του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για το θέμα.
Σύμφωνα με το Bloomberg οι τράπεζες με έδρα τη Νέα Υόρκη στοχεύουν οι δραστηριότητες τους να είναι ουδέτερες από πλευράς άνθρακα. H Morgan Stanley μέχρι το 2022 και η Citi μέχρι το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με ξεχωριστές ανακοινώσεις των εταιρειών.
Και οι δύο σχεδιάζουν να αγοράσουν ενέργεια από έργα καθαρής ενέργειας.
"Η Morgan Stanley έχει δεσμευτεί εδώ και πάνω από μία δεκαετία να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέσω της στρατηγικής ενεργειακής απόδοσης στα κτίριά μας και να προσθέσει νέες δυνατότητες ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας", δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Tom Nides.
Οι δηλώσεις είναι ένα ακόμη σημάδι ότι οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές απόψεις από τον Trump για το κλίμα, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού, η οποία δεσμεύει σχεδόν 200 χώρες να μειώσουν τη ρύπανση.
Αυτή η δέσμευση απαιτεί μείωση των εκπομπών ορυκτών καυσίμων και ενίσχυση της χρήσης καθαρών μορφών ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.
"Είμαστε αφοσιωμένοι στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τις παγκόσμιες δραστηριότητές μας, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να παρέχουμε χρηματοδότηση για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης των πελατών μας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο CEO της Citi, Michael Corbat.
Και οι δύο τράπεζες συμμετέχουν στην πρωτοβουλία RE100, μια πρωτοβουλία πάνω από 100 μεγάλων εταιρειών που δεσμεύονται να λειτουργούν μόνο με καθαρή ενέργεια. Μέλη της πρωτοβουλίας είναι μεταξύ άλλων η HSBC Holdings Plc, η Bank of America Corp και η Swiss Re AG.
Οι ιδιωτικές εταιρείες υπογράφουν συμφωνίες για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από παραγωγούς ανανεώσιμης ενέργειας.
Στους  εταιρικούς αγοραστές που έχουν υπογράψει συμφωνίες αγοράς ενέργειας συμπεριλαμβάνεται και η   Apple Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι έφθασε το 93% της χρήσης καθαρής ενέργειας το 2015.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης