Τελευταία Νέα

Μόνο οι μεγάλοι μπορούν να ανταγωνιστούν τις νέες μονάδες ΑΠΕ λένε Enel και EON

tags :
Μόνο οι μεγάλοι μπορούν να ανταγωνιστούν τις νέες μονάδες ΑΠΕ λένε Enel και EON
Η μείωση των δαπανών οδηγεί σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό για την επιτυχία των project
Η «αμείλικτη» πτώση των τιμών ενέργειας θα ωφελήσει εταιρείες που μπορούν να αντέξουν νέες προκλήσεις από τους νεοεισερχόμενους στην  ηλιακή και αιολική ενέργεια   σύμφωνα με δύο από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της Ευρώπης.
Μόνο οι μεγάλες εταιρείες με ποικίλα χαρτοφυλάκια και πόρους θα έχουν το βάρος να ανταγωνίζονται τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που πωλούν άνευ επιδοτήσεων ενέργεια στις αγορές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel SpA Francesco Starace στη διάσκεψη του Bloomberg New Energy Finance τη Δευτέρα 18/9 στο Λονδίνο.
"Πρέπει να έχετε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, πρέπει να είστε σε θέση να πείτε" Δεν μου αρέσει αυτό το έργο, έχω άλλα τρία που έρχονται ", είπε. "Εάν έχετε μόνο ένα έργο και αυτό το έργο είναι όλα όσα χρειάζεστε για ανάπτυξη, αυτό δεν είναι καλό."
Οι τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αναβαθμίζουν το αιωνόβιο, συγκεντρωτικό επιχειρηματικό μοντέλο που οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας έχουν χρησιμοποιήσει για να αναπτυχθούν.
 Το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα ανοιχτής θάλασσας, μια από τις πιο ακριβές μορφές πράσινης ενέργειας αναμένεται να μειωθεί κατά 71% τις επόμενες δύο δεκαετίες, σύμφωνα με το BNEF.
Η ηλιακή ενέργεια, που ήταν κάποτε δαπανηρή και είχε νόημα μόνο στα διαστημόπλοια, τώρα ανταγωνίζεται στο κόστος  τον άνθρακα και ακόμη και τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
"Νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε το πιο αργό ναυάγιο στην ιστορία", δήλωσε ο Steven Martin, επικεφαλής ψηφιακός αξιωματικός της μονάδας ενεργειακών συνδέσεων της General Electric Co., στη διάσκεψη. «Θα φτάσουμε σε κάποιο σημείο όπου το οριακό κόστος της ενέργειας θα είναι μηδενικό».
Νωρίτερα φέτος, η Γερμανία συγκλόνισε τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την παράδοση συμβολαίων σε προγραμματιστές που επιθυμούν να χτίσουν υπεράκτια αιολικά πάρκα χωρίς επιδότηση.
 Η Ισπανία έχει επίσης μηδενικές προσφορές επιδοτήσεων, σύμφωνα με την Starace, η οποία δήλωσε ότι αναμένει ότι η τάση θα είναι παγκόσμια μετά το ξεκίνημά της στην Ευρώπη.
Η τάση για μηδενική επιδότηση είναι σαφής και ενισχύει τον ανταγωνισμό που οδηγεί στην εδραίωση στην αγορά, δήλωσε ο Leonhard Birnbaum, διευθύνων σύμβουλος στο γερμανικό χρηματιστήριο EON SE.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης