Σχεδόν 2,4 gigawatts ηλιακής ενέργειας εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο του 2017

Σχεδόν 2,4 gigawatts ηλιακής ενέργειας εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ το β’ τρίμηνο του 2017
Συνολικά  εγκαταστάθηκαν 2,387 megawatts (MW) το δεύτερο τρίμηνο με την συνολική εγκατεστημένη ισχύ   να ανέρχεται στα  47,1 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 9 εκατομμύρια σπίτια
Οι ΗΠΑ εγκατέστησαν σχεδόν 2,4 gigawatts (GW) ηλιακών φωτοβολταϊκών στο δεύτερο τρίμηνο του 2017,  σημειώνοντας αύξηση 8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με νέα έκθεση της GTM Research και της Solar Energy Industries Association (SEIA).
Συνολικά  εγκαταστάθηκαν 2,387 megawatts (MW) το δεύτερο τρίμηνο με την συνολική εγκατεστημένη ισχύ στις Η.Π.Α. να ανέρχεται στα  47,1 GW, αρκετή για να τροφοδοτήσει πάνω από 9 εκατομμύρια σπίτια.
Σύμφωνα με την έκθεση για την αγορά ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ.   φέτος θα προστεθούν 12,4 GW νέας χωρητικότητας, σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη της GTM Research για 12,6 GW.
"Αυτή η έκθεση δείχνει για άλλη μια φορά ότι η ηλιακή ενέργεια είναι σε άνοδο και θα συνεχίσει να αυξάνει το μερίδιό της στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας", ανέφερε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ο Abigail Ross Hopper, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SEIA.
«Πέρυσι, οι ηλιακές εταιρείες προσέφεραν θέσεις εργασίας 17 φορές πιο γρήγορα από ό, τι η υπόλοιπη οικονομία και αύξησαν το ΑΕΠ μας κατά δισεκατομμύρια δολάρια», πρόσθεσε. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για πολιτικές που επιτρέπουν στη βιομηχανία  αυτή να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης