Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα ετοιμάζουν την «επόμενη γενιά» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα ετοιμάζουν την «επόμενη γενιά» των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη τεχνολογιών υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Ερευνητές από την Βρετανία και την Κίνα θα συνεργαστούν σε πέντε projects για την ανάπτυξη της "επόμενης γενιάς" τεχνολογιών υπεράκτιας ανανεώσιμης ενέργειας (ORE).
Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη 7/9, το Συμβούλιο Έρευνας Φυσικού Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου (NERC) ανέφερε ότι τα τριετή προγράμματα θα χρησιμοποιήσουν την περιβαλλοντική, μηχανική και τεχνολογική επιστήμη για να αντιμετωπίσουν "βασικές προκλήσεις που επηρεάζουν την ανάπτυξη συστημάτων ORE, και εγκαταστάσεις παλίρροιας. "
Σύμφωνα με το CNBC tα έργα - τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος  της κοινής  Βρετανο – κινεζικής  Offshore  για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - θα προσπαθήσει επίσης να μεγιστοποιήσει τα περιβαλλοντικά και κοινωνικοοικονομικά οφέλη των συστημάτων ORE.
Επιπλέον, η NERC επεσήμανε  ότι τα έργα θα αποδείξουν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες των τεχνολογιών ORE να παράσχουν στις νησιωτικές και παράκτιες κοινότητες ένα σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό.
Τα έργα υποστηρίζονται με σχεδόν  4 εκατομμύρια στερλίνες  ($ 5,26 εκατομμύρια) με χρηματοδότηση από το Συμβούλιο Μηχανικών & Φυσικών Επιστημών Ερευνών και το NERC. Το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας (NSFC) παρέχει επίσης υποστήριξη στα projects.
"Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υπεράκτια αιολική ενέργεια , ο οποίος μας βοηθά να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα ενώ αναπτύσσουμε την οικονομία και δημιουργούμε θέσεις εργασίας", ανέφερε σε δήλωσή του ο Richard Harrington, υπουργός Ενέργειας και Βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Αυτή η επένδυση ύψους £ 4 εκατομμυρίων θα υποστηρίξει τη συνεργατική έρευνα για την επόμενη γενιά υπεράκτιων τεχνολογιών με έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους μας, ανοίγοντας περαιτέρω ευκαιρίες για έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και τον υπόλοιπο κόσμο", πρόσθεσε ο Harrington.
Ο πρόεδρος του NSFC, Yang Wei,, δήλωσε ότι η περαιτέρω προώθηση του κλάδου της ανανεώσιμης ενέργειας της Κίνας είνα ένα κρίσιμο μέρος του 13ου πενταετούς σχεδίου και θα συμβάλει στη "προώθηση της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης