Τελευταία Νέα

Σουηδία: Η Vattenfall θα εξοικονομήσει 250 εκατ. δολ. για νέες επενδύσεις

Σουηδία: Η Vattenfall θα εξοικονομήσει 250 εκατ. δολ. για νέες επενδύσεις
Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εξοικονομήσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να δοθεί περιθώριο για νέες επενδύσεις
Στη χάραξη νέας στρατηγικής προσανατολίζεται η εταιρεία ενέργειας Vattenfall, που εδρεύει στη Σουηδία.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα εξοικονομήσει περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια έτσι ώστε να δοθεί περιθώριο για νέες επενδύσεις.
Στη στρατηγική της διαδικασία έχει εντοπιστεί η ανάγκη να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του προσωπικού, η απόλυση του οποίου θα έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2020.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Magnus Hall, τόνισε ότι: «Η Vattenfall έχει μια σαφή στρατηγική κατεύθυνση και μια πορεία για μετασχηματισμό, στην οποία συμπεριλαμβάνουμε τις απαιτούμενες μειώσεις του κόστους για να ελευθερώσουμε κεφάλαια για μελλοντικές επενδύσεις».
Παράλληλα, ο Magnus Hall υπογράμμισε ότι: «Η φιλοδοξία αποταμίευσης είναι μέχρι στιγμής μόνο σε νομισματικούς όρους.
Είναι πολύ πιθανό ότι η μείωση του εργατικού δυναμικού θα αποτελέσει ουσιαστικό μέρος της λύσης. Ωστόσο, ο στόχος όσον αφορά τους υπαλλήλους δεν έχει τεθεί σε αυτό το στάδιο» και πρόσθεσε ότι η: «Η Vattenfall θα χειριστεί τις συνέπειες για τους εργαζόμενους με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο και σε διαβούλευση με τα συμβούλια των εργαζομένων και τα συνδικάτα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης