Τελευταία Νέα

210 εκατ. δολ. για την χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αίγυπτο

210 εκατ. δολ. για την χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αίγυπτο
Η Asian Infrastructure Investment Bank ανακοίνωσε ότι το έργο θα περιλαμβάνει 11 ηλιακούς σταθμούς με συνολική δυναμικότητα 490 μεγαβάτ και θα βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα
Η Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων (Asian Infrastructure Investment Bank AIIB) ανακοίνωσε χρηματοδότηση έως και 210 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου η Αίγυπτος να «αξιοποιήσει» το δυναμικό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Την Τρίτη 5/9, η AIIB με έδρα το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι το έργο θα περιλαμβάνει 11 ηλιακούς σταθμούς με συνολική δυναμικότητα 490 μεγαβάτ και θα βοηθήσει τη χώρα να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.
"Η επένδυση σε καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής μας για την προώθηση ενός βιώσιμου και χαμηλού άνθρακα μέλλοντος για την Ασία", δήλωσε ο Pandian, αντιπρόεδρος της AIIB και επικεφαλής επενδυτικού γραφείου σύμφωνα με το CNBC.
"Υποστηρίζουμε αυτό το έργο γιατί θα ενισχύσει στην ικανότητα της Αιγύπτου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα βοηθήσει στη θέση της χώρας ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου, και θα έχει οικονομικά οφέλη για ολόκληρη την περιοχή", πρόσθεσε ο Pandian.
Όσον αφορά τα περιβαλλοντικά οφέλη, η AIIB ανακοίνωσε ότι οι ηλιακές μονάδες θα βοηθήσουν στην αποφυγή πάνω από μισό εκατομμύριο τόνους CO2 ετησίως.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας είναι σημαντικό. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι η ηλιακή ενέργεια έχει «μεγάλο ρόλο να διαδραματίσει» στη μείωση των μελλοντικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στην εξασφάλιση ενός βιώσιμου ενεργειακού μέλλοντος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης