Η Dong παρήγαγε την πρώτη αιολική ενέργεια από το πάρκο Walney Extension

Η Dong παρήγαγε την πρώτη αιολική ενέργεια από το πάρκο Walney Extension
Το αιολικό πάρκο θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρισμό άνω των μισού εκατομμυρίου κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το εργοστάσιο αιολικής ενέργειας Extension Walney Extension της Dong Energy, που βρίσκεται στην ακτή της Cumbria στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για πρώτη φορά σήμερα Δευτέρα 4/9, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η Dong ανακοίνωσε επίσης ότι η δανική εταιρεία η Vestas εγκατέστησε τους πρώτους στρόβιλους και η ισχύς πλέον διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο των 659 μεγαβάτ.
Άλλες 47 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa θα ολοκληρώσουν το αιολικό πάρκο των 87 στροβίλων, το οποίο θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερων από μισό εκατομμύριο κατοικιών της Βρετανίας.
"Η εξαγωγή της πρώτης ενέργειας στο δίκτυο σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είναι το αποκορύφωμα των εκτεταμένων χερσαίων και υπεράκτιων έργων και αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων των εμπλεκομένων." ", δήλωσε ο Andrew Cotterell, Διευθυντής προγράμματος της Dong Energy.

 www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης