Συνεργασία-ορόσημο για Vestas και Tesla: Θα συνδυάζουν ανεμογεννήτριες και μπαταρίες

Συνεργασία-ορόσημο για Vestas και Tesla: Θα συνδυάζουν ανεμογεννήτριες και μπαταρίες
Η Vestas από κοινού με την Tesla θα διερευνήσουν πώς οι ανεμογεννήτριες και η αποθήκευση ενέργειας μπορούν να συνεργαστούν σε λύσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας
Σε συνεργασία με την Tesla προχωρά η Vestas σε μια προσπάθεια να συνδυαστούν ανεμογεννήτριες και συσσωρευτές, προκειμένου η ενέργεια σε περιόδους με δυνατούς ανέμους να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται όταν ο αέρας δεν είναι τόσο ισχυρός.
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, η συνεργασία αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου παγκόσμιου προγράμματος της δανικής Vestas, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής ανεμογεννητριών παγκοσμίως.
Η εταιρεία επιδιώκει να προσθέσει δυνατότητες αποθήκευσης ενέργειας στα αιολικά πάρκα της και συνεργάζεται ήδη με έναν αριθμό κατασκευαστών μπαταριών σε συνολικά 10 έργα.
Η απόφαση της Vestas να "εστιάσει" στην αποθήκευση μέσω μπαταριών, ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της τελευταίας ετήσιας γενικής συνέλευσής της τον Απρίλιο και η συνεργασία με την Tesla αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την εφημερίδα Borsen της Δανίας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας Bert Nordberg, δήλωσε ότι η Vestas επιδιώκει ένα νέο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εν μέσω της ενοποίησης της βιομηχανίας και αφού η εταιρεία ξεπέρασε τη General Electric πέρυσι, λαμβάνοντας το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ.
"Σε μια σειρά έργων, η Vestas συνεργάζεται με διαφορετικές τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας με εξειδικευμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, για να διερευνήσει πώς οι ανεμογεννήτριες και η αποθήκευση ενέργειας μπορούν να συνεργαστούν σε λύσεις που μπορούν να μειώσουν το κόστος της ενέργειας", ανακοίνωσε η Vestas χθες Παρασκευή (1/9).
Σημειώνεται, ότι η Tesla έχει αρχίσει πρόσφατα να αναζητά νέες εφαρμογές για τις μπαταρίες της.
Πρόσφατα, ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk υπέγραψε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για να κατασκευάσει μια γιγαντιαία εγκατάσταση αποθήκευσης ενέργειας που θα βοηθήσει στην "εξισορρόπηση" του δικτύου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης