Γερμανία: Αύξηση 47% στην παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας

Γερμανία: Αύξηση 47% στην παραγωγή υπεράκτιας αιολικής ενέργειας
Στα 4,4 gigawatts (GW) η δυναμικότητα παραγωγής το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο
Οι  υπεράκτιοι αιολικοί σταθμοί στη Γερμανία αύξησαν τη δυναμικότητα παραγωγής σε μόλις 4,4 gigawatts (GW) το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 47% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2016, ανακοίνωσε  η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας TenneT.
 Η TenneT διαδραματίζει βασικό ρόλο στον τομέα, διότι είναι υπεύθυνη για τη σύνδεση των αιολικών πάρκων της Βόρειας Θάλασσας με τα χερσαία δίκτυα των κρατών της Κάτω Σαξονίας και του Schleswig Holstein.
Το αντίστοιχο διάστημα του 2016 η παραγωγή ήταν 3 GW.
Η TenneT δήλωσε ότι είχε προετοιμάσει υπεράκτιες εγκαταστάσεις για σύνδεση σε μονάδες στην ξηρά  ύψους 5,2 GW.
Ο εθνικός στόχος της κυβέρνησης για την υπεράκτια χωρητικότητα είναι 6,5 GW έως το 2020.
 Η TenneT, των οποίων οι επενδύσεις αναχρηματοδοτούνται από έσοδα  από δικτυακούς τόπους που συλλέγονται από τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ως μέρος των λογαριασμών τους, σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητα σύνδεσης της Βόρειας Θάλασσας στα 7,1 GW μέχρι τα τέλη του 2019 και σε περισσότερα από 10 GW έως το 2025.
Από τα 4,4 GW υπάρχουσας χωρητικότητας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο έχουν παραχθεί από 1,5 GW έως 2,6 GW, με βάση τους μηνιαίους μέσους όρους, αλλά στις 7 Ιουνίου είχε επιτευχθεί ένα μέγιστο επίπεδο μέχρι σήμερα 4 GW.
Οι ταχύτητες ανέμου στη θάλασσα είναι υψηλότερες από ό, τι στην ξηρά και στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας βοήθησε το 2017 ο όγκος παραγωγής στη Βόρειο Θάλασσα - που ποικίλλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες -  και ανέρχεται σε 7,8 terawatt ώρες (TWh), 50% υψηλότερα σε ετήσια βάση, δήλωσε ο TenneT .
 Το κόστος υλικού και παραγωγής στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία έχει μειωθεί σημαντικά , επιτρέποντας τη μετάβαση από τις επιδοτήσεις σε ένα σύστημα που βασίζεται σε πλειστηριασμούς, το οποίο θα μειώσει τις τιμές για τους καταναλωτές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης