Δημιούργησαν εικονικό νόμισμα για την ηλιακή ενέργεια - Ενισχύεται το εμπόριο στην Αυστραλία

Δημιούργησαν εικονικό νόμισμα για την ηλιακή ενέργεια - Ενισχύεται το εμπόριο στην Αυστραλία
Η Power Ledger της Perth έχει πουλήσει περίπου το 57% των 100 εκατομμυρίων λεγόμενων "σημάτων ισχύος" από την Κυριακή 27/8
Μια αυστραλιανή εταιρεία έχει εισάγει τη δική της έκδοση bitcoin που θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ακινήτων και τις επιχειρήσεις να πωλούν την υπερβολική ενέργεια που παράγεται από τους ηλιακούς συλλέκτες της στέγης τους σε γείτονες, χωρίς μεσάζοντες.
Από τη Δευτέρα 28/8, η Power Ledger της Perth είχε πουλήσει περίπου το 57% των 100 εκατομμυρίων λεγόμενων "σημάτων ισχύος" που προσφέρονται σε 8,8 σεντ δολ.  σύμφωνα με το Bloomberg ενώ έχει τεθεί όριο αξίας 25.000 δολαρίων στις συναλλαγές προκειμένου  να αποθαρρύνει τις μεγάλες επιχειρήσεις να ελέγχουν την αγορά.
"Αυτό θα κάνει τους ηλιακούς συλλέκτες πιο βιώσιμους οικονομικά και θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα στην αγορά ενέργειας", δήλωσε σε συνέντευξή της η Jemma Green, συνιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας.
"Θα επιτρέψει επίσης στους επενδυτές που επιθυμούν να υποστηρίξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να αγοράζουν μικρά μερίδια σε μεγάλης κλίμακας κοινοτικά ηλιακά έργα".
Σύμφωνα με έκθεση της RenewEconomy τον Απρίλιο, η παραγωγική ικανότητα της Αυστραλίας για ηλιακή ενέργεια "αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια καθώς τα νοικοκυριά συνεχίζουν να επενδύουν σε  πάνελ στην οροφή με στόχο να μειώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς ο μεγάλης κλίμακας ηλιακός τομέας απογειώνεται μετά από πολλά χρόνια υπόσχεσης".
Περίπου 5,6 gigawatts από την συνολική ηλιακή δυναμικότητα της χώρας των 6 gigawatts προέρχεται από πάνελ στην οροφή, με την ισορροπία να την κρατούν τα έργα μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με την RenewEconomy.
Ενώ αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,3% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης της χώρας, πάνελ βρίσκονται στο 21% των κατάλληλων αυστραλιανών στεγών, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διείσδυση της ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, ανέφερε.
Τα χαρτονομίσματα που εκδίδονται από την Power Ledger, που ξεκίνησαν τον Μάιο του 2016, θα επιτρέψουν επίσης σε ηλιακές εκμεταλλεύσεις να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια σε μεμονωμένους πελάτες, ενώ πολυκατοικίες και τα γραφεία ανταλλάσσουν ενέργεια από τους ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή τους, δήλωσε η Green.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης