Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει σε υπέρβαση του στόχου για τις ΑΠΕ

Η Σαουδική Αραβία στοχεύει σε υπέρβαση του στόχου για τις ΑΠΕ
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να παράγει 9,5 gigawatts (GW) ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ετησίως έως το 2023 μέσω 60 έργων, τα οποία περιλαμβάνουν εκτιμώμενες επενδύσεις από 30 δισ. ως 50 δισ. δολάρια.
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να υπερβεί το στόχο της να παράγει ετησίως 9,5 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τονίζοντας έτσι τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για την πράσινη ενέργεια, ανέφερε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.
 "Σχεδιάζουμε να ξεπεράσουμε τα 9,5 gigawatts", δήλωσε ο Turki al-Shehri, επικεφαλής του Γραφείου Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (REPDO) του υπουργείου Ενέργειας (REPDO) σε επενδυτικό φόρουμ στην Τζέντα την Πέμπτη 24/8.
 "Η όλη ιδέα είναι να δοθεί στους επενδυτές μια αίσθηση άνεσης, ότι το Βασίλειο έχει μακροπρόθεσμο όραμα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", ανέφερε αργότερα στο Reuters.
 Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σχεδιάζει να παράγει 9,5 gigawatts (GW) ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ετησίως έως το 2023 μέσω 60 έργων, τα οποία περιλαμβάνουν εκτιμώμενες επενδύσεις από 30 δισεκατομμύρια έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια.
 Ο Shehri αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε η κυβέρνηση αναμένει να υπερβεί το στόχο ή άλλες λεπτομέρειες, λέγοντας ότι μια τέτοια ανακοίνωση θα γίνει από τον υπουργό ενέργειας.
 Οι περισσότερες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το πρώτο ηλιακό έργο ωφέλιμης κλίμακας της Σαουδικής Αραβίας προέρχονται από την Κίνα, ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης