Τελευταία Νέα

Δοκιμές αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας σε απομακρυσμένη κοινότητα της Αυστραλίας

Δοκιμές αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας σε απομακρυσμένη κοινότητα της Αυστραλίας
Στα πλαίσια προγράμματος ύψους 55 εκατ. δολ.
Μια απομακρυσμένη κοινότητα της Βόρειας Αυστραλίας  στον ποταμό Daly πρόκειται να τροφοδοτηθεί με αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια  στο πλαίσιο πρόγραμμα μετατροπής της ηλιακής ενέργειας (SETuP), ύψους 55 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA).
Το ηλιακό έργο στον ποταμό Daly θα ενσωματώσει ένα σύστημα μπαταριών που θα επιτρέπει την απενεργοποίηση των κινητήρων ντίζελ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Με τη χρηματοδότηση της ARENA και της κυβέρνησης, και τη διαχείριση ενέργειας και υδάτων της Northern Territory, η μπαταρία ιόντων λιθίου 2 MWh θα τροφοδοτήθεί από 3.200 ηλιακούς συλλέκτες με μέγιστη παραγωγή 1 MW.
Σε δήλωση του, ο διευθύνων σύμβουλος της ARENA, Ivor Frischknecht, δήλωσε ανέφερε ότι η δοκιμή στην περιοχή του ποταμού  Daly είναι σημαντική καθώς δείχνει πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να μειώσουν την εξάρτηση από το ντίζελ.
"Καθώς το κόστος των μπαταριών μειώνεται, τα επόμενα χρόνια, η ηλιακή τεχνολογία και η τεχνολογία των μπαταριών θα καταστούν όλο και πιο επιτακτικά ως εναλλακτική λύση από τους παραδοσιακούς τρόπους τροφοδοσίας απομακρυσμένων κοινοτήτων", δήλωσε ο Frischknecht.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τα αποτελέσματα της εγκατάστασης του ποταμού Daly, η οποία θα βοηθήσει στην καθοδήγηση της ανάπτυξης περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε άλλες απομακρυσμένες κοινότητες, καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο αποδοτική από πλευράς κόστους".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης