Τελευταία Νέα

Η Σρι Λάνκα μπορεί να καλύψει το 100% της ενέργειας από Ανανεώσιμες μέχρι το 2050

Η Σρι Λάνκα μπορεί να καλύψει το 100% της ενέργειας από Ανανεώσιμες μέχρι το 2050
Μέχρι το 2050, οι ανάγκες εγκατεστημένης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα αυξηθούν από τα σημερινά 3.700 megawatts σε περίπου 34.000 megawatts
Η Σρι Λάνκα μπορεί να καλύψει όλη τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050, σύμφωνα με μελέτη του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ασιατικής Τράπεζας Ανάπτυξης.
Η έκθεση εκτιμά ότι για τη μετάβαση στο 100% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, η Σρι Λάνκα θα πρέπει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στον ενεργειακό τομέα.
Μέχρι το 2050, οι ανάγκες εγκατεστημένης ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας θα αυξηθούν από τα σημερινά 3.700 megawatts σε περίπου 34.000 megawatts, σύμφωνα με την έκθεση.
Από τη συνολική παραγωγική δυναμικότητα, 15.000 μεγαβάτ θα προέρχονται από την αιολική ενέργεια και περίπου 16.000 μεγαβάτ από την ηλιακή ενέργεια, προσθέτει η έκθεση.
Τα υπόλοιπα θα προέρχονται από υδροηλεκτρική ενέργεια και βιομάζα, υποστηρίζει η έκθεση.
Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της εισαγωγής τεχνολογίας αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνοδεύει την αύξηση της δυναμικής  των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
"Η λύση αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να παρέχει χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 15.000 μεγαβάτ-ωρών, πράγμα που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του ηλεκτρικού δικτύου", αναφέρει η έκθεση.
Η έκθεση εκτιμά μια σωρευτική μείωση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον λογαριασμό εισαγωγής καυσίμων της Σρι Λάνκα, εάν τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα αντικατασταθούν από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης