Αίγυπτος: Στα 507 εκατ. δολ. η χρηματοδότηση για έργα ΑΠΕ από ΕΤΑΑ και Πράσινο Ταμείο

Αίγυπτος: Στα 507 εκατ. δολ. η χρηματοδότηση για έργα ΑΠΕ από ΕΤΑΑ και Πράσινο Ταμείο
Η χρηματοδότηση από το Σεπτέμβριο θα επιτρέψει στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας να επενδύσουν στο πρώτο κύμα ιδιωτικών παραγωγών ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα (Green Climate Fund) θα συνεισφέρουν 507 εκατομμύρια δολάρια σε έργα ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πράσινου Ταμείου για το Κλίμα.
Ειδικότερα, η ΕΤΑΑ παρέχει 352,3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα εισφέρει 154,7 εκατομμύρια δολάρια.
"Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει σε ανεξάρτητους παραγωγούς ενέργειας να επενδύσουν σε αυτό το πρώτο κύμα ιδιωτικών παραγωγών ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο", δήλωσε το Ταμείο.
Η χρηματοδότηση αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Θα στηρίξει τη στρατηγική της Αιγύπτου για την αειφόρο ενέργεια, η οποία στοχεύει στο να παράγει το 20% της ενέργειας της από ανανεώσιμες πηγές χαμηλών εκπομπών μέχρι το 2022, σύμφωνα με το Green Climate Fund.
Η πρόσθετη χρηματοδότηση από χορηγούς και άλλους συγχρηματοδότες θα φέρει τις συνολικές επενδύσεις σε νέα ιδιωτική παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης