Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η GE θα προμηθεύσει με 123 ανεμογεννήτριες το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αυστραλίας

tags :
Η GE θα προμηθεύσει με 123 ανεμογεννήτριες το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αυστραλίας
Το αιολικό πάρκο Coopers Gap πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2019 και βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Brisbane
Συμφωνία με το Αυστραλιανό Ταμείο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (PARF) για την παροχή και την εγκατάσταση 123 ανεμογεννητριών το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αυστραλίας  ανακοίνωσε  η GE.
Η PARF αποτελεί συνεργασία μεταξύ της AGL Energy Limited και της Queensland Investment Corporation.
Το αιολικό πάρκο Coopers Gap πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2019 και θα βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Brisbane στο Queensland.
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η GE ανέφερε ότι το αιολικό πάρκο των 453 μεγαβάτ (MW) θα παράγει περίπου 1,51 εκατομμύρια μεγαβάτ/ώρα ανανεώσιμης ενέργειας κάθε χρόνο που ισοδυναμεί με την ενέργεια που χρειάζονται πάνω από 260.000 "μεσαίες αυστραλιανές κατοικίες" και θα μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 1,18 εκατομμύρια τόνους ετησίως.
Με τη ολοκήρωση της συμφωνίας, η GE θα παραδώσει 91 τουρμπίνες 3,6 MW και 32 ανεμογεννήτριες 3,8 MW.
Σύμφωνα με τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η αιολική ενέργεια είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
"Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη αγορά για την αιολική ενέργεια", δήλωσε ο Pete McCabe, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Onshore Wind της GE Renewable Energy. "Μετά τις ΗΠΑ, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή της GE για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", πρόσθεσε ο McCabe.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης