Τελευταία Νέα

Ηλιακό πάρκο 4,5 GW στη Σαχάρα θα μπορούσε να παρέχει ρεύμα σε 5 εκατ. ευρωπαϊκά νοικοκυριά

Ηλιακό πάρκο 4,5 GW στη Σαχάρα θα μπορούσε να παρέχει ρεύμα σε 5 εκατ. ευρωπαϊκά νοικοκυριά
Tο έργο της TuNur στην Τυνησία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της έρημου της Σαχάρας για την παροχή ηλιακής ενέργειας
Kοινοπραξία κατασκευαστών καθαρής ενέργειας ζήτησε άδεια από την κυβέρνηση της Τυνησίας για την κατασκευή ενός γιγάντιου ηλιακού κέντρου στην έρημο της Σαχάρας, που θα συνδέεται με την Ευρώπη με μια σειρά υποθαλάσσιων καλωδίων και θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερα από 5 εκατομμύρια σπίτια.
Σύμφωνα με το Euractiv, το έργο της TuNur στην Τυνησία φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της έρημου της Σαχάρας για την παροχή ηλιακής ενέργειας.
Το αίτημά προς το υπουργείο Ενέργειας της Τυνησίας προβλέπει εγκατάσταση στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, που θα παράγει ισχύ 4,5 GW.
Ο διευθύνων σύμβουλος Kevin Sara ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε έως το 2020 να λειτουργήσει ένα αρχικό τμήμα 250 MW που να τροφοδοτεί την Ευρώπη μέσω ενός αγωγού διασύνδεσης με τη Μάλτα.
Θα σήμαινε επιπλέον 1.000GWh καθαρής ισχύος που θα διατίθεται κάθε χρόνο στο ευρωπαϊκό δίκτυο.
Η Ιταλία και τα δίκτυα ενέργειας της Μάλτας συνδέονται ήδη μέσω δικτύου 95 χλμ που τέθηκε σε λειτουργία το 2015.
Η TuNur ισχυρίστηκε στο αίτημά της προς το υπουργείο Ενέργειας ότι η παραγόμενη ενέργεια θα είναι αρκετή για να ηλεκτροδοτήσει πάνω από 5 εκατομμύρια σπίτια ή πάνω από 7 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης