Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ενδιαφέρον από κορυφαίες εταιρείες για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων 1 GW στην Τουρκία

Ενδιαφέρον από κορυφαίες εταιρείες για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων 1 GW στην Τουρκία
Το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και αυτό φαίνεται από τα ονόματα των εταιρειών που συμμετείχαν στην διαδικασία και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Το ενδιαφέρον κορυφαίων εταιρειών στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας προσέλκυσε η πρόσκληση της Τουρκίας για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 1 GW προϋπολογισμού 1,2 δισ. δολαρίων.
Οκτώ κοινοπραξίες στις οποίες συμμετέχουν και τέσσερις γερμανικές εταιρείες παρά την πρόσφατη διπλωματική κρίση των δύο χωρών, καθώς και κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ανεμογεννητριών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη Δανία, υπέβαλαν προτάσεις για τη σύναψη συμφωνίας με το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη σύμβαση παραχώρησης άδειας εκμετάλλευσης αιολικής ενέργειας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του επόμενου μήνα, έληξε χθες.
Δεδομένου ότι η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι μόνο μία, το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο και αυτό φαίνεται από τα ονόματα των εταιρειών που συμμετείχαν στην διαδικασία και οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 90% της παγκόσμιας παραγωγής αιολικής ενέργειας.
Συγκεκριμένα, οι κοινοπραξίες ξένων με εγχώριες εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές είναι:
- Vestas (Δανία) - Enerjisa
- General Electric (ΗΠΑ) - Fina Energy
- Goldwind (Κίνα) - Akfen Holding - Beyçelik
- Siemens (Γερμανία) - Türkerler - Kalyon
- Enercon (Γερμανία) - Polat Energy - Limak Energy
- Nordex (Γερμανία) - İklim Elektrik Yatırım - MKS Marmara - Zorlu Energy
- MingYang (Κίνα) - İlk İnşaat
- Senvion Wind Energy Solutions (Γερμανία) - IC İçtaş Energy

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης