Τελευταία Νέα

Η BlackRock επένδυσε 1 δισ. λίρες σε χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 1 GW

Η BlackRock επένδυσε 1 δισ. λίρες σε χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 1 GW
Η BlackRock εκτιμά ότι η αγορά ηλιακής ενέργειας εξακολουθεί να παρουσιάζει ελκυστικές ευκαιρίες για θεσμικούς επενδυτές.
Η επενδυτική εταιρεία BlackRock υπέγραψε μια στρατηγική εταιρική σχέση με την βρετανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Lightsource για την επένδυση σε χαρτοφυλάκιο ηλιακής ενέργειας ισχύος 1 GW έναντι 1 δισ. λιρών.
Η συνεργασία που ονομάζεται «Kingfisher», αρχικά θα περιλαμβάνει 25 από τα ηλιακά στοιχεία ενεργητικού της Lightsource με εγκατεστημένη ισχύ 156 MW.
Η ενεργειακή εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο της επιπλέον 50 MW στη Βόρειο Ιρλανδία τους προσεχείς μήνες και έχει ως στόχο να πραγματοποιήσει μια σειρά μεγαλύτερων επενδύσεων σε λειτουργικές εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα χρήσεως για περίοδο 3 ετών.
Η Lightsource θα προσφέρει μακροπρόθεσμες υπηρεσίες διαχείρισης κεφαλαίων για την επενδυτική πλατφόρμα, αξιοποιώντας την εμπειρία της, καθώς παρέχει στο δίκτυο της Μεγάλης Βρετανίας ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ ισχύος 1,9 GW.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής για την Ανανεώσιμη Ενέργεια στην Ευρώπη της BlackRock, Rory O'Connor, δήλωσε ότι «τα τελευταία 2 χρόνια επενδύσαμε σε περισσότερα από 20 ηλιακά έργα στη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία αντιπροσωπεύουν ισχύ σχεδόν 150 MW για λογαριασμό των πελατών μας και πιστεύουμε ότι αυτή η αγορά εξακολουθεί να παρουσιάζει ελκυστικές ευκαιρίες για θεσμικούς επενδυτές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης