Στο ηλεκτρικό δίκτυο της Γερμανίας συνδέθηκε το αιολικό πάρκο Sandbank ισχύος 288 MW

Στο ηλεκτρικό δίκτυο της Γερμανίας συνδέθηκε το αιολικό πάρκο Sandbank ισχύος 288 MW
Το αιολικό πάρκο τροφοδοτεί με ηλεκτρική ενέργεια 400.000 σπίτια στην πόλη του Μονάχου.
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sandbank στη Γερμανία με ισχύ 288 MW συνδέθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας τροφοδοτώντας με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια 400.000 σπίτια.
Το Sandbank το οποίο κατασκευάστηκε και λειτουργεί από τις εταιρείες Vattenfall και Stadtwerke München (SWM), αποτελείται από 72 ανεμογεννήτριες.
Η εγκατάσταση, η οποία βρίσκεται 90 χλμ. δυτικά του νησιού Sylt, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, δίνοντας στις δύο εταιρείες ένα συνδυασμένο χαρτοφυλάκιο εγκατεστημένης ισχύος 576 MW.
Το αιολικό πάρκο Sandbank, το κόστος κατασκευής του οποίου ανήλθε σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, αναμένεται να συμβάλει στην αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μεγέθους 700.000 τόνων ετησίως.
Η Vattenfall κατέχει μερίδιο 51% στην Sandbank Offshore GmbH, η οποία δημιουργήθηκε για την υλοποίηση του έργου, ενώ η SWM κατέχει ποσοστό 49%.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SWM, Dr. Florian Bieberbach, δήλωσε ότι το εν λόγω αιολικό πάρκο φέρνει την πόλη του Μονάχου πιο κοντά στο στόχο για κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών κατά 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας έως το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης