Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Suzlon απογειώνεται, καθώς η Ινδία στοχεύει σε αιολική ενέργεια 60 gigawatts έως το 2022

tags :
Η Suzlon απογειώνεται, καθώς η Ινδία στοχεύει σε αιολική ενέργεια 60 gigawatts έως το 2022
Μηνιαίες δημοπρασίες για την προμήθεια καθαρής ενέργειας
Η Ινδία ανακοίνωσε τα σχέδια για την  ενίσχυση του ρυθμού έκδοσης συμβάσεων για ηλεκτρική ενέργεια από αιολικά πάρκα, προκαλώντας αύξηση στις μετοχές ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στροβίλων.
Σύμφωνα με το Bloomberg η Suzlon Energy Ltd. αναρριχήθηκε 3,5% στη Βομβάη, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης  για έργα αιολικής ενέργειας πάνω από 5 gigawatts ετησίως.
«Επιδιώκουμε να έχουμε κάθε μήνα έργα δημοπράτησης και με αυτόν τον ρυθμό η χώρα θα μπορούσε να υπερβεί το στόχο της για αιολικούς σταθμούς 60 gigawatts έως το 2022», δήλωσε ο Anand Kumar, γραμματέας στο υπουργείο νέων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,στο  Νέο Δελχί.
Η απόφαση υπογραμμίζει τη φιλοδοξία του πρωθυπουργού  Modi να περιορίσει τη ρύπανση και η Ινδία να αντλήσει περισσότερη από την ενέργεια από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 Είναι επίσης ένα ακόμη βήμα στα σχέδια του  προέδρου Suzlon Tulsi Tanti  ο οποίος  τον Απρίλιο, πρόβλεψε ότι η χώρα μπορεί να προσθέσει 6 gigawatts νέας αιολικής ενέργειας στην τρέχουσα οικονομική περίοδο, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2018.
Η ενεργειακή ικανότητα της Ινδίας αυξήθηκε κατά 5,4 gigawatts το 2017 και 3,4 gigawatts το προηγούμενο έτος. Ο Modi έχει δηλώσει ότι θέλει να «δει» 175 gigawatts ανανεώσιμης ισχύος μέχρι το 2022.
Η Ινδία βρίσκεται μεταξύ των χωρών  τόσο στην Ασία όσο και στην Ευρώπη  που επιδιώκουν να κάνουν την καθαρή ενέργεια πιο προσιτή.
Το κόστος της παραγόμενης ενέργειας από ανεμογεννήτριες υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ τον Φεβρουάριο στην πρώτη ασιατική δημοπρασία  για συμβάσεις ανάπτυξης τεχνολογίας  ενός gigawatt, μια νίκη για την προσπάθεια της Ινδίας να μειώσει τη ρύπανση και να εξασφαλίσει την προμήθεια καθαρής ενέργειας
Την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε προσφορές για ένα άλλο gigawatt αιολικών έργων, τα οποία υπερκαλύφθηκαν σχεδόν τρεις φορές από τους υποψήφιους.
Η Suzlon ανακοίνωσε κέρδη δεκαπλάσια των προσδοκιών για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου καθώς οι αποστολές άγγιξαν ρεκόρ και τα μέτρα περικοπής κόστους απέδωσαν.
Τα αποτελέσματα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές μετά την αδυναμία πληρωμής του χρέους από την Suzlon, το οποίο προέκυψε το φορολογικό έτος 2015 μετά  από έξι χρόνια ζημιών.
Η εταιρεία εξακολουθεί να αναμένει την έξοδο από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εταιρικού χρέους, το οποίο έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης