Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μονάδα ηλιακής ενέργειας το πρώτο έργο που χρηματοδοτεί η νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS

Μονάδα ηλιακής ενέργειας το πρώτο έργο που χρηματοδοτεί η νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS
Από την τράπεζα δόθηκε ένα δάνειο 76 εκατομμυρίων δολαρίων σε δόσεις για ένα πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας στη Σαγκάη με διάρκεια 17 ετών.
Τον Αύγουστο θα αρχίσει η υλοποίηση του πρώτου έργου στην Κίνα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής), όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/7) η τράπεζα.
Από την τράπεζα δόθηκε ένα δάνειο 76 εκατομμυρίων δολαρίων σε δόσεις για ένα πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας στη Σαγκάη (Shanghai Lingang Distributed Solar Power Project), με διάρκεια 17 ετών, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2016 από τη NDΒ, το υπουργείο Οικονομικών και τη δημοτική κυβέρνηση της Σαγκάης.
Το δάνειο θα δώσει τη δυνατότητα στη βιομηχανική περιοχή Lingang να έχει μία μονάδα ηλιακής ενέργειας δυναμικότητας 100 MW.
Το έργο θα διασπαστεί σε μία σειρά μικρότερων προγραμμάτων, που θα υλοποιηθούν διαδοχικά σε μία τριετία.
Η NDB ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της πέμπτης συνόδου τους.
Άνοιξε επίσημα στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2015 και δημιουργήθηκε με τον στόχο να χρηματοδοτεί υποδομές και βιώσιμα αναπτυξιακά σχέδια στις χώρες BRICS, καθώς και άλλες αναδυόμενες οικονομίες και αναπτυσσόμενες χώρες.
Η τράπεζα ενέκρινε πέρσι τον Απρίλιο το πρώτο πακέτο δανείων της ύψους 811 εκατομμυρίων δολαρίων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης