Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Βρετανική Δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή κατά επένδυσης 2 δισ. λιρών σε αιολική ενέργεια

Η Βρετανική Δικαιοσύνη απέρριψε προσφυγή κατά επένδυσης 2 δισ. λιρών σε αιολική ενέργεια
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την προσφυγή της περιβαλλοντικής οργάνωσης RSPB Scotland κατά του έργου.
Κανονικά θα προχωρήσουν οι εργασίες κατασκευής του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Neart na Gaoithe στη Σκωτία κόστους 2 δισ. λιρών, αφού το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε την προσφυγή της περιβαλλοντικής οργάνωσης RSPB Scotland κατά του έργου.
Το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ήταν ένα από τα τέσσερα έργα που έλαβε άδεια κατασκευής από την κυβέρνηση της Σκωτίας το 2014, αλλά η απόφαση προσβλήθηκε στα δικαστήρια από την RSPB Scotland, η οποία υποστήριξε, ότι η λειτουργία του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα θαλάσσια πτηνά.
Πρωτόδικα η περιβαλλοντική οργάνωση κέρδισε την προσφυγή, ωστόσο η απόφαση αυτή ανατράπηκε στην έφεση που άσκησε η κυβέρνηση της Σκωτίας.
Το αιολικό πάρκο εκτιμάται ότι θα τροφοδοτεί με καθαρή ηλεκτρική ενέργεια 325.000 κατοικίες, που ισοδυναμούν σε μια πόλη με το μέγεθος του Εδιμβούργου.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του έργου Developer Mainstream Renewable Power δήλωσε, ότι θα δημιουργηθούν περισσότερες από 500 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια κατασκευής και περίπου 100 μόνιμες θέσεις εργασίας μόλις λειτουργήσει το πάρκο.
Οι εργασίες για την κατασκευή του αιολικού πάρκου αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης