Τελευταία Νέα

Σκωτία: Πράσινο φως για έργο αιολικής ενέργειας ύψους 2,6 δις. δολ.

Σκωτία: Πράσινο φως για έργο αιολικής ενέργειας ύψους 2,6 δις. δολ.
Το έργο, θα μπορεί να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει έως και 325.000 σπίτια - σχεδόν το 4% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας
Ο κατασκευαστής έργου  αιολικής ενέργειας, ύψους 2 δισ. στερλινών (2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στη Σκωτία  ανακοίνωσε την Τετάρτη 19/7/2017 ότι κέρδισε μια διετή δικαστική μάχη με φιλανθρωπική οργάνωση.
Οι υπουργοί της Σκωτίας το 2014 ενέκριναν επενδυτικά σχέδια για την κατασκευή του αιολικού πάρκου Neart na Gaoithe 450 μεγαβάτ, στην ανατολική ακτή της Σκωτίας.
Ωστόσο, το έργο είχε ανασταλεί από νομικές  ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Βασιλική Εταιρεία Προστασίας των Πτηνών (RSPB), η οποία εκτιμά  ότι το έργο θα μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ιθαγενών πουλιών.
Ο επικεφαλής  του έργου ανανεώσιμης ενέργειας, δήλωσε ότι η απόφαση άνοιξε το δρόμο για το έργο, το οποίο θα μπορούσε να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει έως και 325.000 σπίτια - σχεδόν το 4% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σκωτίας.
"Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση και ανυπομονούμε να εργαστούμε εποικοδομητικά με το RSPB για να προχωρήσει η κατασκευή του αιολικού πάρκου  το επόμενο έτος", δήλωσε ο Andy Kinsella, διευθύνων σύμβουλος της Mainstream Power.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης