Τελευταία Νέα

Η δέσμευση της Ινδίας για την καθαρή ενέργεια δίνει "δύναμη" στα "πράσινα" ομόλογα

tags :
Η δέσμευση της Ινδίας για την καθαρή ενέργεια δίνει
Η Greenko Energy Holdings  άντλησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω του μεγαλύτερου πράσινου ομολόγου της Ασίας
Τα πράσινα ομόλογα που εκδίδονται από τις ινδικές εταιρείες συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, καθώς ο φιλόδοξος στόχος της χώρας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές.
Ο ανάδοχος των ομολόγων ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Greenko Energy Holdings άντλησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθιστώντας τον  το μεγαλύτερο εταιρικό «πράσινο» εκδότη ομολόγων στην Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
Το Νοέμβριο «κέρδισε» τον τίτλους 600 εκατομμυρίων δολαρίων της MTR Corp. Τα πράσινα ομόλογα από την Ινδία είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς η δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών διογκώνεται και η αγορά μεγαλώνει, σύμφωνα με τον Ashish Sethia, επικεφαλής της έρευνας και ανάλυσης για την Ασία-Ειρηνικό στο Bloomberg New Energy Finance.
Οι ινδικοί κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ονομαστικό κόστος χρέους σε τοπικό νόμισμα στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους για τη μείωση του κόστους, συμπεριλαμβανομένων και στις αγορές του εξωτερικού, όπου το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξάνεται ", δήλωσε ο Sethia.
Το ενδιαφέρον για τους πράσινους δεσμούς της Ινδίας τροφοδοτήθηκε από το φιλόδοξο σχέδιο του πρωθυπουργού Narendra Modi να τριπλασιαστεί η δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα 175 gigawatts έως το 2022.
 Ενώ ο στόχος είναι ο δεύτερος μόνο στην Κίνα, το μέγεθος της αγοράς παραμένει συγκριτικά μικρό. Στην Κίνα, τα πράσινα ομόλογα ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκδόθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους σε σύγκριση με 629 εκατομμύρια δολάρια στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία του BNEF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης