Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΡΑΕ: 32 ερωτήσεις για την πιλοτική δημοπρασία εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών

ΡΑΕ: 32 ερωτήσεις για την πιλοτική δημοπρασία εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών
Σε εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της πιλοτικής δημοπρασίας που θα διενεργήσει η ΡΑΕ στις 12 Δεκεμβρίου 2016 για την εγκατάσταση νέων φωτοβολταικών συστημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό η Ρυθμιστική Αρχή, που βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με τους ενδιαφερόμενους προκειμένου να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και να διευκολύνει την συμπλήρωση των φακέλων συμμετοχής, έδωσε στη δημοσιότητα τα ερωτήματα αλλά και τις απαντήσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους για την διαδικασία.       
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των 32 ερωτημάτων και των απαντήσεων που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΡΑΕ.  

1. ΕΡΩΤΗΜΑ: Είναι δυνατή η προσκόμιση Εγγυητικής Επιστολής συμμετοχής ποσού μεγαλύτερου του 1% ώστε να εξυπηρετείται εξαρχής, ο κανόνας του 4% σε συνδυασμό με την Εγγυητική Επιστολή, που έχει κατατεθεί στο Διαχειριστή (ΑΔΜΗΕ);

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Σύμφωνα με το άρθρο 11.2.7.1 της Προκήρυξης, για την εξασφάλιση της συμμετοχής του ενδιαφερομένου στη διαδικασία και τη διασφάλιση της καλής και αποτελεσματικής διεξαγωγής της, κατατίθεται Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό 1% της συνολικής επένδυσης.
Η υπόψη Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής, σε περίπτωση που ο Συμμετέχων επιλεγεί κατόπιν της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας προς ένταξη σε καθεστώς ενίσχυσης με την μορφή Λειτουργικής Στήριξης, και η Εγγυητική Επιστολή καλής εκτέλεσης, η οποία κατατίθεται με σκοπό την εξασφάλιση υλοποίησης του έργου εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11.2.7.2 της Προκήρυξης, χρησιμοποιούνται για την τήρηση του κανόνα 4%, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 11.2.7.2 της Προκήρυξης. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια του Συμμετέχοντα να προσκομίσει Εγγυητική Επιστολή συμμετοχής μεγαλύτερου ποσού, προκειμένου να εξυπηρετείται σε συνδυασμό με την Εγγυητική Επιστολή, που έχει κατατεθεί στο Διαχειριστή, εξ αρχής ο κανόνας του 4% που ορίζεται στο άρθρο 11.2.7.2 της Προκήρυξης, ο οποίος τυγχάνει εφαρμογής και ελέγχεται σε περίπτωση που o Συμμετέχων επιλεγεί κατόπιν της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας προς ένταξη σε καθεστώς ενίσχυσης με την μορφή Λειτουργικής Στήριξης λαμβανομένων υπόψη των προβλεπόμενων στην προκήρυξη για τις περιπτώσεις κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής. Δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού η προσκόμιση Εγγυητικής Επιστολής συμμετοχής ποσού μεγαλύτερου του 1%.

2. ΕΡΩΤΗΜΑ: Άρθρο 10.1.1.1. Βήμα 1ο, σελ.17, σε συνδυασμό με άρθρο 10.1.3. Στο άρθρο 10.1.1.1. αναφέρεται ως ημερομηνία έναρξης για την υποβολή της αίτησης εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, η 10η/11/2016, ενώ στο χρονοδιάγραμμα στο άρθρο 10.1.3., η 14η/11/2016. Παράκληση να προσδιοριστεί το ορθό.

2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διευκρινίζεται ότι η υποβολή της αίτησης εγγραφής στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα διενέργειας της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας για την εγγραφή – χορήγηση κωδικών πρόσβασης – πιστοποίηση χρηστών σύμφωνα με το άρθρο 10.1.1.1 της Προκήρυξης είναι δυνατή από την 14/11/2016 και ώρα 9:00 π.μ. μέχρι την 20/11/2016 και ώρα 15:00 μ.μ.

3. ΕΡΩΤΗΜΑ: Άρθρο 11.2. (σε συνδυασμό με άρθρα 3.8., 10.1.1.1. Βήμα 2ο. Δεν διευκρινίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές της Αίτησης Συμμετοχής-Υπεύθυνης Δήλωσης και των λοιπών δικαιολογητικών (ιδίως όγκος-μέγεθος αρχείου, ασπρόμαυρα ή έγχρωμα κ.λπ.). Παράκληση να διευκρινιστεί.

3. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Διευκρινίζεται ότι η Αίτηση Συμμετοχής-Υπεύθυνη Δήλωση και τα λοιπά δικαιολογητικά υποβάλλονται σε αρχεία με μέγεθος μέχρι 10ΜΒ, σε ασπρόμαυρη, ή έγχρωμη μορφή. 

4. ΕΡΩΤΗΜΑ: Παράκληση να επιβεβαιωθεί ότι δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση κ.λπ., τα οποία εκδίδονται από Δικαστήριο.

4. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση κ.λπ. που εκδίδονται από Δικαστήριο.

5. ΕΡΩΤΗΜΑ: Στην Προκήρυξη αναφέρεται ότι τα ιδιωτικά έγγραφα που προσκομίζονται ηλεκτρονικά, θα πρέπει να είναι ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων που έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή συμβολαιογράφο. Αντίγραφα των πρακτικών των Διοικητικών Συμβουλίων και της Γενικής Συνέλευσης εκδίδονται από τον πρόεδρο ή άλλο πρόσωπο που έχει προς τούτο σχετική εξουσιοδότηση από το Δ.Σ. και είναι νόμιμα και ισχυρά έναντι τρίτων. Παράκληση να διευκρινιστεί η ακριβής μορφή του πρακτικού ΔΣ του άρθρου 11.2.3., όπως και κάθε τυχόν άλλου πρακτικού που θα προσκομιστεί.

5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν απαιτείται η θεώρηση από δικηγόρο, ή συμβολαιογράφο, των αντιγράφων των πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων Α.Ε. και των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης των λοιπών νομικών προσώπων (αλλά και των Γενικών Συνελεύσεων αυτών), τα οποία πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης, εφόσον αυτά έχουν εκδοθεί (ως ακριβή αντίγραφα) και υπογράφονται από πρόσωπο που σύμφωνα με το καταστατικό του νομικού προσώπου, ή το νόμο, είναι εξουσιοδοτημένος προς τούτο.

6. ΕΡΩΤΗΜΑ: Το άρθρο 11.2.4.1. δεν είναι σαφές. Είναι ορθό ότι απαιτείται να προσκομιστούν τα κάτωθι; α) Ισχύον-κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας. β) ΦΕΚ, σύστασης και τροποποιήσεων του καταστατικού της εταιρείας. γ) ΦΕΚ ή ανακοίνωση ΓΕΜΗ από την οποία προκύπτει το σημερινό ΔΣ και η ισχύουσα εκπροσώπηση της εταιρείας. δ) Γενικό πιστοποιητικό μεταβολών από το ΓΕΜΗ. Παράκληση να επιβεβαιωθεί ότι, στην περίπτωση ανώνυμης εταιρείας, για την οποία αν και έχει υποβληθεί η σχετική αίτηση, δεν έχει δημοσιευθεί, με ευθύνη του ΓΕΜΗ, η σχετική ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ, σχετικά με την εκπροσώπηση της εταιρείας, αρκεί η προσκόμιση ακριβούς αντιγράφου του οικείου πρακτικού του Δ.Σ. της εταιρείας;

6. ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Απαιτείται να προσκομιστούν:
(α) Ισχύον κωδικοποιημένο καταστατικό της εταιρείας
(β) ΦΕΚ ή ανακοίνωση/εις ΓΕΜΗ για την σύσταση και τις τροποποιήσεις του καταστατικού της εταιρείας.
(γ) ΦΕΚ ή ανακοίνωση/εις ΓΕΜΗ, από την οποία προκύπτει το σημερινό ΔΣ και η ισχύουσα εκπροσώπηση της εταιρείας.
(δ) Γενικό πιστοποιητικό μεταβολών από το ΓΕΜΗ.
(ε) Πιστοποιητικό ισχύουσας εκπροσώπησης από το ΓΕΜΗ. Επιβεβαιώνεται ότι στην περίπτωση ανώνυμης εταιρείας, για την οποία, αν και έχει γίνει η σχετική αίτηση, δεν έχει δημοσιευθεί, με ευθύνη του ΓΕΜΗ, η σχετική ανακοίνωση στο ΓΕΜΗ σχετικά με την/ις τροποποίηση/

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης