Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ο Al Gore έδωσε την εκκίνηση για το σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ στη Βικτώρια της Αυστραλίας

tags :
Ο Al Gore έδωσε την εκκίνηση για το σχέδιο δράσης για τις ΑΠΕ στη Βικτώρια της Αυστραλίας
Το σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί με 146 εκατ. αυστραλιανά δολάρια (113,3 εκατ.δολ.)
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore κήρυξε την έναρξη του αυστραλιανού σχεδίου δράσης της Βικτόρια για την ανανεώσιμη ενέργεια, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα «πράσινα διαπιστευτήρια» του.
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 13/7/2017, η κυβέρνηση της Βικτώρια ανέφερε ότι το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε με 146 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια (113,3 εκατομμύρια δολάρια) με στόχο να παραδώσει "πιο ανανεώσιμη, προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια στη Βικτώρια".
Ο Al Gore όπως μεταδίδει το CNBC  μίλησε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Μελβούρνη, όπου ταξίδευε με το τραμ μαζί με την υπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Βικτώριας, Lily D'Ambrosio.
"Αυτό είναι το μεγαλύτερο δίκτυο τραμ σε ολόκληρο τον κόσμο και τώρα θα λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια", δήλωσε ο Al Gore.
"Αυτό είναι φανταστικό και προβλέπω ότι θα γίνει σύμβολο της παγκόσμιας επανάστασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".
Το Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας της Βικτώριας περιλαμβάνει επίσης 25 εκατομμύρια Αυστραλιανά δολάρια για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αποθήκευσης μπαταριών σε κλίμακα δικτύου, καθώς και 15,8 εκατομμύρια Αυστραλιανά δολάρια για έξυπνο λογισμικό, ηλιακής ενέργειας και πρωτοβουλίες μικροσυστημάτων αποθήκευσης μπαταριών.
"Η χρηματοδότηση αυτή αντιπροσωπεύει τη σημαντικότερη κρατική επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ιστορία της Βικτώριας", δήλωσε η D'Ambrosio.
"Το Σχέδιο Δράσης για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα μας βοηθήσει να παρέχουμε οικονομικά προσιτή, βιώσιμη και αξιόπιστη ενέργεια στη Βικτώρια", δήλωσε.
Οι αρχές της Βικτώρια έχουν θέσει στόχους παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές 25% έως το 2020 και 40% μέχρι το 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης