Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έγκριση άδειας κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας βιομάζας στον Δήμο Σπάρτης

Έγκριση άδειας κατασκευής ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας βιομάζας στον Δήμο Σπάρτης
Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 500 kW, με διάθεση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκτυο και της θερμικής για την θέρμανση θερμοκηπίων.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με χρήση βιομάζας ισχύος 500 kW στην Δημοτική Ενότητα Καρυών του Δήμου Σπάρτης από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καταπίστευμα Π. ΚΕΧΡΟΥΛΑΣ».
Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία ενός σταθμού παραγωγής ενέργειας από βιομάζα ισχύος 500 kW, με διάθεση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκτυο και της θερμικής σε αγρότες παραγωγούς για την θέρμανση θερμοκηπίων.
Η πρώτη ύλη για την τροφοδοσία του σταθμού παραγωγής θα περιλαμβάνει διάφορους  τύπους βιομάζας όπως υπολείμματα συγκομιδής και κλαδέματος ελαιοδένδρων, ξηρός ελαιοπυρήνας, υπολείμματα βιοτεχνιών επεξεργασίας ξύλου,  συμπληρωματικά  δε  μπορεί  να  περιλαμβάνει  και  στελέχη αγριαγκινάρας, μετά την εγκατάσταση καλλιεργειών από τους αγρότες της περιοχής.
Η συνολική ποσότητα της βιομάζας θα είναι 8.234 τόνοι τον χρόνο.
Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια ανέρχεται σε 4.200 MWh/χρόνο, ενώ η
θερμότητα που θα μεταφέρεται σε παρακείμενα θερμοκήπια ανέρχεται σε 2.100kW/χρόνο ή 4.095 MWh/χρόνο.
Για την παραγωγή της ενέργειας θα χρησιμοποιηθεί στροβιλογεννήτρια οργανικού κύκλου Rankine (Organic Rankine Cycle: ORC).
Η επιφάνεια που θα καταλαμβάνει η στεγασμένη εγκατάσταση του σταθμού ανέρχεται στα 1.030 τ.μ., το δε κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθεί το λεβητοστάσιο θα κατασκευασθεί με μεταλλικό φορέα και πάνελς.
Ολόκληρη η απόφαση στην ιστοσελίδα: https://diavgeia.gov.gr/doc/62%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%A11%CE%A6-%CE%A0%CE%91%CE%A4?inline=true

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης