Στην 1η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2016 η Κίνα

tags :
Στην 1η θέση παγκοσμίως στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές το 2016 η Κίνα
Η Κίνα είχε επίσης τη μεγαλύτερο συμβολή στην παγκόσμια αύξηση της υδροηλεκτρικής και της πυρηνικής ενέργειας.
Η Κίνα ήταν η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για το 2016, ξεπερνώντας ακόμα και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της BP (Statistical Review of World Energy) που δόθηκε σήμερα (10/7) στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, με εξαίρεση αυτή από υδάτινους πόρους, αυξήθηκε 14,1% το 2016, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί.
Αν και το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας ανερχόταν μόλις στο 4% της συνολικής ενέργειας, η ισχυρή αύξησή της σημαίνει ότι σε αυτήν αντιστοιχεί το ένα τρίτο της αύξησης της συνολικής ενέργειας, σημειώνει η έκθεση.
Η Κίνα συνέχισε να κυριαρχεί στην αύξηση των ανανεώσιμων πηγών, συμβάλλοντας κατά περίπου 40% στην παγκόσμια αύξησή τους, περισσότερο από ότι συνολικά οι χώρες του ΟΟΣΑ και πέρασε τις ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος παραγωγός το 2016.
Η Κίνα είχε επίσης τη μεγαλύτερο συμβολή στην παγκόσμια αύξηση της υδροηλεκτρικής και της πυρηνικής ενέργειας.
Η παγκόσμια υδροηλεκτρική ενέργεια αυξήθηκε 2,8% το 2016 σε σχέση με το 2016, με πάνω από το 40% της αύξησης να είναι από την Κίνα. Η παγκόσμια πυρηνική ενέργεια αυξήθηκε 1,3%, με την Κίνα να συμβάλει το σύνολο σχεδόν της αύξησης.
Οι εκπομπές άνθρακα έμειναν ουσιαστικά σταθερές τα τελευταία τρία χρόνια.
Πέρυσι, αυξήθηκαν 0,1%, ενώ στην Κίνα μειώθηκαν 0,7%.
Οι εκπομπές άνθρακα της Κίνας εκτιμάται ότι έχουν μειωθεί τα δύο τελευταία χρόνια, μετά την αύξησή τους κατά περισσότερο από 75% τα προηγούμενα 10 χρόνια και κάποιες από τις βελτιώσεις αντανακλούν διαρθρωτικούς παράγοντες που είναι πιθανόν να διατηρηθούν.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης