Τελευταία Νέα

Welsh Water: Δάνειο 250 εκατ. λιρών από την ΕΤΕπ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές

Welsh Water: Δάνειο 250 εκατ. λιρών από την ΕΤΕπ για επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές
Μέχρι στιγμής η εταιρία καλύπτει το 20% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η Ουαλική εταιρία ύδρευσης Welsh Water πήρε δάνειο 250 εκατομμυρίων λιρών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με σκοπό να το επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Μέχρι στιγμής η εταιρία καλύπτει το 20% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ένα ποσοστό το οποίο μετά από την συγκεκριμένη επένδυση εκτιμάται να φτάσει το 30% μέχρι το 2019.
Ένας από τους βασικούς στόχους της εταιρίας για το σύντομό μέλλον είναι να μετατρέψει το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων «Five Fords» σε ενεργειακό πάρκο εκμεταλλευόμενη τεχνολογίες υδροηλεκτρικής και ηλιακής ενεργείας.
Επιπρόσθετα, αυτή την στιγμή κατασκευάζεται στο χώρο μία εξελιγμένη μονάδα αναερόβιας χώνευσης η οποία όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να παράγει ενέργεια ικανή για να καλύψει τις ανάγκες τριών χιλιάδων σπιτιών.
Η εταιρία Welsh Water είναι μια από τις πολλές εταιρίες που έχουν στρέψει την προσοχή τους στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και επενδύει μεγάλα χρηματικά στην προσπάθεια της.
Από το 2001 έχει δανειστεί συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με σκοπό να αναπτύξει το συγκεκριμένο τομέα. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει εκτός από το να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος, να μειώσει κατά πολύ τα έξοδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης