Τελευταία Νέα

Αιολική ενέργεια από τη Νορβηγία θα αρχίσει να λαμβάνει η Google έως το Σεπτέμβριο

tags :
Αιολική ενέργεια από τη Νορβηγία θα αρχίσει να λαμβάνει η Google έως το Σεπτέμβριο
Το αιολικό πάρκο Tellenes με 50 στρόβιλους 160 MW που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα γίνει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νορβηγίας και της Ευρώπης - Η  Google έχει υπογράψει 12ετή συμφωνία για να αγοράσει το 100% της παραγωγής
Την πρώτη της αιολική ενέργεια από τη Νορβηγία θα αρχίσει να λαμβάνει η Google έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Reuters  το Tellenes, ένα ισχυρό αιολικό πάρκο με 50 στρόβιλους δυναμικότητας 160 MW που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα γίνει το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Νορβηγίας και το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης.
"Θα αγοράσουμε ενέργεια μόλις το αιολικό πάρκο γίνει πλήρως λειτουργικό, το οποίο αναμένουμε ότι θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017", δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο Reuters.
Το περασμένο έτος, η Google υπέγραψε 12ετή συμφωνία για να αγοράσει το 100% της παραγωγής.
Η εταιρεία, η οποία έχει τέσσερα ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων στη Φινλανδία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και την Ιρλανδία, δήλωσε ότι η αιολική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή ενός ή περισσότερων από αυτά.
Ο πρώτος στρόβιλος του αιολικού πάρκου Tellenes θα αρχίσει να παράγει ενέργεια την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Olav Rommetveit, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας  Zephyr, αν και η Google δεν θα λάβει την αρχική παραγωγή.
"Η Google δεν θα πάρει αμέσως την προμήθεια, έχει μια αποκλειστική σύμβαση για 12 χρόνια και θα αρχίσει να λαμβάνει την ηλεκτρική ενέργεια σε κάποιο σημείο μετά την έναρξη των εμπορικών συναλλαγών", δήλωσε ο Rommetveit.
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται μέχρις ότου η Google αρχίσει να λαμβάνει την πλήρη δυναμικότητα της φάρμας, θα πωληθεί στην αγορά  ενέργειας Nord Pool, πρόσθεσε.
Η BlackRock, η οποία παρείχε τη χρηματοδότηση του κεφαλαίου του έργου, επιβεβαίωσε ότι η πρώτη τουρμπίνα θα είναι έτοιμη για παραγωγή την επόμενη εβδομάδα και ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεκινήσουν λίγες μέρες αργότερα.
Η Aris, σουηδική εταιρεία αιολικής ενέργειας, θα είναι ο φορέας της εκμετάλλευσης.
Η Google αγόρασε επίσης τη μελλοντική παραγωγή ενός μικρότερου αιολικού πάρκου στη Σουηδία, που θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2018, με αποτέλεσμα η συνολική δυναμικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη να φτάσει στα 500 MW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης