Blackrock: 1,6 δις. δολ. συγκέντρωσε το δεύτερο fund που επενδύει στην πράσινη ενέργεια

tags :
Blackrock: 1,6 δις. δολ. συγκέντρωσε το δεύτερο fund που επενδύει στην πράσινη ενέργεια
Το Renewable Power Fund έχει προσελκύσει 67 θεσμικούς επενδυτές - Παραμένει έντονο το ενδιαφέρον των επενδυτών παρά τα μέτρα Trump
Η BlackRock Inc. υπερέβη το στόχο της συγκέντρωσης κεφαλαίων ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για επενδύσεις αιολικής και ηλιακής ενέργειας για το επενδυτικό κεφάλαιο καθαρής ενέργειας , υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εν μέσω της αβεβαιότητας σε βασικές αγορές.
Σύμφωνα με το Bloomberg το δεύτερο Global Renewable Power Fund,  (GRP II), το οποίο διαχειρίζεται η Real Assets της BlackRock, έκλεισε αφού συγκέντρωσε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από 67 συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και θεσμικούς επενδυτές, σύμφωνα με σημερινή  5/6/2017 της εταιρείας .
Το Renewable Power Fund έχει προσελκύσει 67 θεσμικούς επενδυτές.
Τα κεφάλαια θα επενδυθούν σε έργα από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ιαπωνία την Αυστραλία καθώς και τη Λατινική Αμερική, εξισορροπώντας το χαρτοφυλάκιό της με διαφορετικά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο David Giordano, επικεφαλής του τομέα ανανεώσιμης ενέργειας στη Βόρεια Αμερική
«Παρά τις πολλές γεωπολιτικές κινήσεις,  μεταξύ των οποίων το  Brexit και οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουμε δει μια τεράστια δέσμευση  από τους θεσμικούς επενδυτές στην ανανεώσιμη ενέργεια ως διακριτική κατηγορία  στο τομέα των υποδομών» επεσήμανε.
Οι προσπάθειες του προέδρου των ΗΠΑ Trump για τις περιβαλλοντικές ρυθμίσεις και την υποστήριξη του άνθρακα δεν έχουν επιβραδύνει την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, επειδή η ζήτηση προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από κρατικό και εταιρικό επίπεδο, ανέφερε ο Giordano.
"Οι Η.Π.Α. πρόκειται να συνεχίσουν να είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές κεφαλαίου για νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, παρά τους περιορισμούς  από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση", ανέφερε.
Το GRP II έχει ήδη επενδύσει σχεδόν το 20% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν σε πέντε αιολικά και ηλιακά έργα στις ΗΠΑ, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια αναμένεται να επενδυθούν εντός πέντε ετών, δήλωσε ο Giordano.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης