Γερμανία: Αύξηση 7% στην κατανάλωση πράσινης ενέργειας το πρώτο 6μηνο του 2017

Γερμανία: Αύξηση 7% στην κατανάλωση πράσινης ενέργειας το πρώτο 6μηνο του 2017
Η κατανάλωση ενέργειας από αιολική, ηλιακή και βιομάζα ως ποσοστό της συνολικής ζήτησης ενέργειας αυξήθηκε σε 35,1% τον Ιούνιο, έναντι 32,7% στο τέλος του 2016
Η κατανάλωση πράσινης ενέργειας στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 7% το πρώτο εξάμηνο του 2017, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το ένα τρίτο της ζήτησης, μετά την προσθήκη μεγαλύτερης αιολικής χωρητικότητας στο δίκτυο, σύμφωνα με την BEE Renewable Energy Federation.
Η κατανάλωση ενέργειας από αιολική, ηλιακή και βιομάζα ως ποσοστό της συνολικής ζήτησης ενέργειας αυξήθηκε σε 35,1% τον Ιούνιο, έναντι 32,7% στο τέλος του 2016, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε η BEE.
Οι κυβερνώντες χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Merkel, δήλωσαν  ότι η κάλυψη της αύξησης του κόστους πράσινης ενέργειας είναι προτεραιότητα μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Ο συνασπισμός της Merkel πέρυσι έθεσε το ποσοστό της καθαρής ενέργειας στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο 45% μέχρι το 2025.
Τα έργα καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας που εντάσσονται στο δίκτυο φέτος και πληρούν τις προϋποθέσεις για εγγυημένη υποστήριξη λαμβάνουν σε 6,88 ευρώ σεντ (7,83 σεντ ΗΠΑ) ανά κιλοβατώρα.
Στην επιδότηση προστέθηκαν  πέρυσι περίπου 23 δισ. ευρώ (26,2 δισ. δολάρια) από  τέλη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης