Τελευταία Νέα

Κίνα και Βραζιλία σχεδιάζουν συνεργασία για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Κίνα και Βραζιλία σχεδιάζουν συνεργασία για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Eκτός από το πετρέλαιο, "πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας και των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" είπε ο Κινέζος πρέσβης στη Βραζιλία
Η Κίνα και η Βραζιλία έχουν σταθερή βάση συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα και πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία στην καθαρή ενέργεια.
Οπως δήλωσε στο πρακτορείο Xinhua ο Κινέζος πρέσβης στη Βραζιλία, Λι Τζιντζάγκ, εκτός από το πετρέλαιο, "πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία στον τομέα της τεχνολογίας και των επενδύσεων σε νέες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Στο περιθώριο Συνεδρίου της Νότιας Αμερικής, ο Κινέζος πρεσβευτής τόνισε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας της Βραζιλίας με την Κίνα για την παγκόσμια ενεργειακή διασύνδεση, ειδικά για την καθαρή ενέργεια.
Ο Λι τόνισε ειδικότερα, ότι η Βραζιλία διαθέτει ένα καθαρό ενεργειακό πλέγμα, με πολλούς φυσικούς πόρους που φιλοξενούν εκτεταμένη δυνατότητα υδροηλεκτρικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας.
Μιλώντας για το ρόλο της Βραζιλίας στην ενεργειακή συνεργασία στη Λατινική Αμερική, ο Κινέζος πρεσβευτής είπε: «Η συνεργασία Βραζιλίας-Κίνας είναι ένα ισχυρό πρότυπο για τη Λατινική Αμερική και ολόκληρο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης