Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σκωτία: «Πράσινο φως» σε παλιρροϊκό πάρκο που θα δίνει ενέργεια σε 18.000 σπίτια

Σκωτία: «Πράσινο φως» σε παλιρροϊκό πάρκο που θα δίνει ενέργεια σε 18.000 σπίτια
Το πάρκο θα  δημιουργήσει έως και 32 θέσεις εργασίας και θα έχει δυναμικότητα μέχρι 30 μεγαβάτ
Ένα  παλιρροϊκό πάρκο  30 στροβίλων στην ακτή ενός νησιού της Σκωτίας πήρε το πράσινο φως από την κυβέρνηση της Σκωτίας.
Το ενεργειακό πάρκο West Islay Tidal θα βρίσκεται περίπου έξι χιλιόμετρα από τη νοτιοδυτική ακτή του Islay, αναφέρει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Θα δημιουργήσει έως και 32 θέσεις εργασίας και θα έχει χωρητικότητα μέχρι 30 μεγαβάτ, αρκετή για να τροφοδοτήσει περίπου 18.000 σπίτια.
"Οι τεχνολογίες θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες στην οικονομία της Σκωτίας - και στις αγροτικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Paul Wheelhouse, υπουργός Εμπορίου, Καινοτομίας και Ενέργειας της Σκωτίας.
Τα νέα επικροτήθηκαν από περιβαλλοντικές ομάδες. "Η αυξανόμενη παλιρροιακή βιομηχανία της Σκωτίας καταγράφει νέα ορόσημα", δήλωσε σε δήλωσή της η επικεφαλής της πολιτικής της WWF Σκωτίας.
"Με το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών δυνατοτήτων παλίρροιας, οι ισχυρές θάλασσες της Σκωτίας μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής", πρόσθεσε.
"Η μετάβαση στις  ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο με ρυθμούς που πολλοί θεωρούσαν αδύνατοι μόνο πριν από λίγα χρόνια".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης