Σταθάκης: Το παράδειγμα της Τήλου μια πολλά υποσχόμενη απάντηση στις προκλήσεις του κλάδου της ενέργειας

Σταθάκης: Το παράδειγμα της Τήλου μια πολλά υποσχόμενη απάντηση στις προκλήσεις του κλάδου της ενέργειας
«Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες επιτυγχάνεται η ενεργειακή αυτονομία του νησιού, με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ευστάθεια συστήματος και μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα ανέφερε ο Υπουργός
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στο εντυπωσιακό εγχείρημα του νησιού της Τήλου, το οποίο κέρδισε σημαντικές διακρίσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Το ακριτικό νησί των 400 κατοίκων αναδείχτηκε νικητής στη κατηγορία Ενεργειακά Νησιά και απέσπασε το Βραβείο Πολίτη μετά από ανοικτή ψηφοφορία στο διαδίκτυο, για την «ενεργειακή επανάσταση» με στόχο την απεξάρτηση από ακριβές και ρυπογόνες εισαγωγές ενέργειας και την στροφή προς ανανεώσιμες πηγές.
«Το παράδειγμα της Τήλου κινείται προς μία πολλά υποσχόμενη κατεύθυνση, τόσο για τον κλάδο της ενέργειας όσο και συνολικά για την οικονομία», ανέφερε ο Υπουργός.
«Αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες επιτυγχάνεται η ενεργειακή αυτονομία του νησιού, με χαμηλότερο κόστος, μεγαλύτερη ευστάθεια συστήματος και σαφώς μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα.
Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της ενέργειας σε αυτή τη μεταβατική φάση και υπό τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνει ο έντονα νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας.
Είναι, όμως, κι ένα παράδειγμα του πώς το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η ελληνική κοινωνία και η αποτελεσματική συνεργασία τοπικής κοινωνίας – ακαδημαϊκής κοινότητας – ιδιωτών μπορούν να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα, ανοίγοντας δρόμους πρωτοποριακούς για τα διεθνή δεδομένα.
Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγός των προσπαθειών και να διαμορφώνουμε το θεσμικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να υπάρξουν και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης