Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στα 3,7 δισ. έπεσαν τα καθαρά κέρδη της Engie στο α’ τρίμηνο (Reuters)

Στα 3,7 δισ. έπεσαν τα καθαρά κέρδη της Engie στο α’ τρίμηνο (Reuters)
Ο συνολικός κύκλος εργασιών της Engie μειώθηκε επίσης κατά 24,6% στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Engie ανακοίνωσε πτώση της τάξης του 3,2% στα καθαρά κέρδη το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη μείωσε τη ζήτηση για φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η κύρια δραστηριότητα της Engie επικεντρώνεται στην παραγωγή, μεταφορά και πώληση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας έφτασαν τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίμηνο, μειωμένα σε σχέση με τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Παρά την πτώση των κερδών, η Engie διατήρησε τον ετήσιο στόχο καθαρών εσόδων της στα 4,2-4,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια όμως στιγμή, αναλυτές της JP Morgan προειδοποίησαν ότι τα αποτελέσματα της εταιρείας δεν είναι ενδεικτικά της πραγματικής κατάστασής της.

Η φετινή πτώση των κερδών αντικατοπτρίζει την ευρύτερη τάση στον ενεργειακό τομέα

Τα ρεκόρ κέρδη του 2022, που τροφοδοτήθηκαν από την εκτόξευση των τιμών του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υποχωρούν τώρα.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν μειωθεί περίπου 40% τον τελευταίο χρόνο λόγω του πιο ήπιου χειμώνα και της χαλάρωσης των ανησυχιών για τον εφοδιασμό.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών της Engie μειώθηκε επίσης κατά 24,6% στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο.

Οι πιο ζεστές από το συνηθισμένο χειμερινές θερμοκρασίες στη Γαλλία οδήγησαν σε μείωση των εσόδων κατά 136 εκατομμύρια ευρώ από τα δίκτυα διανομής και πωλήσεων.

Δραστηριότητα στις ΑΠΕ

Αν και η πτώση στον τομέα του φυσικού αερίου ήταν σημαντική, οι αναπτυσσόμενες δραστηριότητες της Engie στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας βρίσκονται σε αξιοσημείωτη άνοδο.

Οι αυξημένες βροχοπτώσεις στην Πορτογαλία και τη Γαλλία αύξησαν την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, παράγοντας περισσότερη καθαρή ηλεκτρική ενέργεια.

Η μονάδα ευέλικτης παραγωγής της εταιρείας, που αποτελείται από εργοστάσια φυσικού αερίου, υδροηλεκτρικά εργοστάσια άντλησης και μπαταρίες, παρείχε επίσης σημαντική υποστήριξη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης