Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Χρυσός: Ανακτά το χαμένο έδαφος μετά το χαμηλό 5 εβδομάδων – Στα 1244 δολάρια η ουγγιά

tags :
Χρυσός: Ανακτά το χαμένο έδαφος μετά το χαμηλό 5 εβδομάδων – Στα 1244 δολάρια η ουγγιά
Σταθεροποιητικές τάσεις στο δολάρια
Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη 20/6/ μετά το χαμηλό πέντε εβδομάδων, καθώς το δολάριο σταθεροποιήθηκε αφού έφτασε στο ανώτατο όριο των 3 εβδομάδων μετά από σχόλια αξιωματούχου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Ο Πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, William Dudley, δήλωσε τη Δευτέρα19/6/ ότι η στενότητα στην αγορά εργασίας θα πρέπει να συμβάλει στην άνοδο του πληθωρισμού, ενισχύοντας το μήνυμα ότι τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία είναι απίθανο να εκτροχιάσουν τα σχέδια για τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων.
Το δολάριο ενισχύθηκε περαιτέρω την Τρίτη μετά από τα σχόλια του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, αλλά αργότερα υποχώρησε.
Ο χρυσός από τώρα μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσε να δει μικρές πτώσεις, ειδικά εάν (πέρα από τις αυξήσεις της Fed) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίζει να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ", δήλωσε ο αναλυτής της Natixis, Bernard Dahdah.
Ο χρυσός στην spot αγορά υποχώρησε 0,01% στα $ 1,242,64 ανά ουγγιά αφού προηγουμένως είχε αγγίξει το χαμηλό των $ 1,242,61 η ουγγιά, το πιο αδύναμο  επίπεδο από τις 17 Μαΐου.
Τα συμβόλαια χρυσού των Η.Π.Α. διαμορφώθηκαν στα $ 1.245,80.
Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι τιμές θα αυξηθούν και πάλι  έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με την CME FedWatch.
Ένα ισχυρό δολάριο κάνει  το χρυσό ακριβό για τους ξένους επενδυτές.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1244,80 δολάρια η ουγγιά  με απώλειες 0,14%.
Υποχώρηση κατέγραφαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα με εξαίρεση το παλλάδιο που σημείωνε άνοδο 1,58% στα 869,80 δολάρια.
Το ασήμι υποχωρούσε 0,25% στα 16,46 δολάρια και η πλατίνα κατέγραφε απώλειες 0,47% στα 922,50 δολάρια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης