Χρηματιστήριο & Αγορές

Οριακά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ

Οριακά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν αναμονή των αποφάσεων του ΟΠΕΚ
Η τιμή του Brent υποχωρεί μόλις 1 σεντ ή 0,2% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 44,74 δολάρια το βαρέλι.
Στο όριο του κλεισίματος των αγορών την Παρασκευή κινούνται σήμερα Δευτέρα (14/11) οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω αμφιβολιών των επενδυτών για τις αποφάσεις του ΟΠΕΚ σχετικά με τη μείωση της παραγωγής.
Περί τις 09:15 π.μ ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε μόλις 1 σεντ ή 0,2% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 44,74 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 11 σεντς ή 0,25% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 43,30 δολάρια το βαρέλι.
Οι επενδυτές είναι σύμφωνα με τους αναλυτές σε στάση αναμονής ενόψει της συνόδου των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου στη Βιέννη, όπου καλούνται να οριστικοποιήσουν την προκαταρκτική τους συμφωνία για μείωση της συνολικής τους παραγωγής στα 32,5 με 33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Παράλληλα, ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν, ότι η νίκη του Donald Trump στις εκλογές των ΗΠΑ κάνει μια συμφωνία ακόμη λιγότερο πιθανή, καθώς αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα μιας ανάκαμψης της εγχώριας βιομηχανίας ενέργειας.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Κίνας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, δείχνουν άλλη μια πτώση στην κινεζική παραγωγή ακατέργαστου πετρελαίου τον Οκτώβριο.
Η χώρα παρήγαγε 16,05 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 3,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, χαμηλότερα κατά 11% απ’ ότι τον Οκτώβριο του 2015.
Μέχρι στιγμής φέτος η παραγωγή πετρελαίου της Κίνας μειώθηκε 6,7% σε ετήσια βάση, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των επενδύσεων σε παλιά κοιτάσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης