Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη για το χρυσό - Οι πυροβολισμοί στη Βιρτζίνια έστειλαν στα καταφύγια τους επενδυτές

tags :
Κέρδη για το χρυσό - Οι πυροβολισμοί στη Βιρτζίνια έστειλαν στα καταφύγια τους επενδυτές
Στις 21:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1272,60 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,32%
Τα συμβόλαια  του χρυσού αυξήθηκαν ξαφνικά την Τετάρτη 14/6/2017 το πρωί μετά από εκθέσεις που εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας.
Πυροβολισμοί κατά  μελών του Κογκρέσου προσέθεσε επίσης φόβους, στέλνοντας τους επενδυτές στο εμπόριο ασφαλών καταφυγίων.
Τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ για παράδοση Αυγούστου διαπραγματεύθηκαν περίπου 0,6% υψηλότερα κοντά στα 1,276 δολ. η ουγγιά.
Νωρίτερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης έφτασαν τα 1,284,60 δολάρια, τα υψηλότερο επίπεδο από την Παρασκευή.
Οι φορείς εκμετάλλευσης VanEck Gold Miners ETF (GDX) διαπραγματεύθηκαν περίπου 0,3 %  υψηλότερα αφού προηγουμένως κέρδισαν περισσότερο από 1,5%.
Στις 21:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1274,80 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,49%.
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και το  δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ)  που ήταν ασθενέστερος από τον αναμενόμενο.
Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 0,3% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους σε 16 μήνες, ενώ ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο.
Μετά τα απογοητευτικά  οικονομικά στοιχεία, τα συμβόλαια χρυσού κινήθηκαν  κατά περίπου 1% υψηλότερα.
Η κίνηση του χρυσού ακολούθησε επίσης την είδηση ότι ο βουλευτής της   House Steve Scalise πυροβολήθηκε στη Βιρτζίνια και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.
Δύο αστυνομικοί του Καπιτωλίου πυροβολήθηκαν επίσης, σύμφωνα με την NBC ενώ τουλάχιστον δύο γερουσιαστές ήταν παρόντες, δήλωσε ο Sen. Rand Paul, R-Ky οι οποίοι προπονούνταν για ένα  φιλανθρωπικό παιχνίδι μπέιζμπολ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Nationals Park.
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο  ξεκίνησαν ψηλότερα εν αναμονή της απόφασης  της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική, η οποία αναμένεται το απόγευμα.
Οι traders αναμένουν μια ακόμη αύξηση των επιτοκίων και ακούν για τυχόν ενδείξεις σχετικά με τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της επόμενης αύξησης του επιτοκίου και της μείωσης του ισολογισμού.
Την Τετάρτη το απόγευμα, η πλατίνα αυξήθηκε κατά 2,25% στα 945,74 δολ. Η ουγγιά.
Το ασήμι αναρριχήθηκε επίσης  κατά 1,7%, φθάνοντας στα 17,147 δολ. η ουγγιά, αφού έχασε τα χαμηλότερα επίπεδα σε σχεδόν ένα μήνα την προηγούμενη ημέρα στα $ 16,68.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης