Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής και αποθεμάτων

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου λόγω αυξημένης παραγωγής και αποθεμάτων
Η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 14 σεντς ή 0,31% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 45,70 δολάρια το βαρέλι.
Υποχωρούν σήμερα Παρασκευή 11/11) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές επικεντρώνεται εκ νέου στην επίμονη αύξηση της παραγωγής, που δεν αναμένεται να υποχωρήσει, εκτός αν ο ΟΠΕΚ και οι άλλοι παραγωγοί πετρελαίου αποφασίσουν να κάνουν μια σημαντική μείωση στην παραγωγή τους.
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 14 σεντς ή 0,31% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 45,70 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 21 σεντς ή 0,47% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 44,45 δολάρια το βαρέλι.
Η ANZ Bank αναφέρει σε σημείωμά της σήμερα, ότι «η IEA δήλωσε ότι η πτώση των τιμών μπορεί να συνεχιστεί εξαιτίας της αύξησης της προσφοράς και μπορεί να ανακοπεί μόνο αν ο ΟΠΕΚ αποφασίσει να προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις της παραγωγής».
Όπως επεσήμανε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, η υπερπροσφορά θα μπορούσε να συνεχιστεί για 3ο συνεχή χρόνο το 2017, χωρίς μείωση της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλους εξαγωγείς.
Στη μηνιαία του έκθεση δε για την αγορά πετρελαίου, αναφέρει ότι η παγκόσμια προσφορά αυξήθηκε κατά 800.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο σε 97,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης