Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Επανατοποθετούνται οι επενδυτές - σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε ο Dow

Wall Street: Επανατοποθετούνται οι επενδυτές - σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε ο Dow
Σε υψηλά επίπεδα ο  βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 218 μονάδες, ή 1,17 % σε 18.807,88 μονάδες.
Μεικτές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street καθώς οι επενδυτές επανατοποθετούν  τα χαρτοφυλάκιά τους μετά τις προεδρικές εκλογές.
"Οι μετοχές προσαρμόζονται  στην αλλαγή και την αβεβαιότητα της  προεδρίας Trump," δήλωσε  ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της ΗΠΑ Wealth Management της Τράπεζας. "Πρέπει να υπάρχει  μεγαλύτερη σαφήνεια για  ότι πρόκειται να επηρεάσει τις τιμές των μετοχών" επεσήμανε.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  εςνισχύθηκε 218 μονάδες, ή 1,17 % σε 18.807,88 μονάδες..
O S & P 500 κέρδισε 4,22 μονάδες, ή 0,48%  στις 2167,48 μονάδες.
Ο  Nasdaq υποχώρησε 42,28 μονάδες, ή 0,8%, σε 5.208,80 μονάδες.
Ο  S & P 500 energy sector  κατέγραφε κέρδη 0,31%  στις 519,83 μονάδες.
Η νίκη του Donald Trump προκάλεσε σοκ στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές, με τα Dow futures  να σημειώνουν πτώση πάνω από 800 μονάδες κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων. Αλλά μετά την συνεδρίαση της Τετάρτης ξεκίνησε  ράλι.

Τρεις παράγοντες
"Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να εξετάσουμε. Πρώτον, τα διδάγματα από το  Brexit," είπε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της  Wunderlich Securities. «Ξέρουμε τι συμβαίνει σε ένα Brexit-όπως sell-off . Μια σπασμωδική αντίδραση στην αρνητική πλευρά και στη συνέχεια να  κινηθεί υψηλότερα πολύ γρήγορα; Απλά επιτάχυνε τη διαδικασία σε αυτό."
"Δεύτερον, είναι το γεγονός ότι είχαμε συμβιβαστικές ομιλίες από τους δύο υποψηφίους» και  "τρίτον, έχει τη δυνατότητα  να υποβάλει πολιτικές ανάπτυξης με τον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου».
Οι επενδυτές ήταν επίσης σε επιφυλακή για τυχόν ενημερώσεις σχετικά με το ποιος θα συνθέσει υπουργικό συμβούλιο.
Ο δείκτης δολαρίου, που μετρά την απόδοση του νομίσματος των ΗΠΑ έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, αυξήθηκε 0,29% την Πέμπτη. Το γιέν ασφαλές καταφύγιο μειώθηκε περισσότερο από 1% έναντι του δολαρίου.
Οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων της Fed το Δεκέμβριο ήταν περίπου 76,3% το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το  FedWatch του Ομίλου CME.
Στο Μεξικό και τη Βραζιλία οι μετοχές μειώθηκαν απότομα την  Πέμπτη, μαζί με περισσότερες αναδυόμενες αγορές.
Στην Ιαπωνία ο  Nikkei σημείωσε άνοδο σχεδόν 7% , ενώ οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται χαμηλότερα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 Index να υποχωρεί  0,4%.

Πετρέλαιο
Στο πετρέλαιο οι τιμές κινήθηκαν καθοδικά με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 44,46 δολάρια ανά βαρέλι με πτωση 1,79% και την τιμή του  Brent να διαμορφώνεται στα 45,70 δολάρια ανά αβρέλι με πτώση 1,42%.
Στο αργό πετρέλαιο τα συμβόλαια  με  παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν 1,35%, ή 61 σεντς ανά μετοχή, στα 44,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Χρυσός
Πτωτικά κινήθηκε και ο χρυσός με την τιμή του να  υποχωρεί 1,31% και να διαμορφώνεται στα 1256,60 δολάρια ανά ουγγιά.
Τα συμβόλαια του χρυσού με  παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησαν στα 7.10 δολάρια  στα 1,266.40  ανά ουγγιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης