Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη πάνω από 1% για το πετρέλαιο – Στα 50 δολάρια επέστρεψε το brent

Κέρδη πάνω από 1% για το πετρέλαιο – Στα 50 δολάρια επέστρεψε το brent
Περί τις 21:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 48,06 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,46% και το brent βρισκόταν  στα  50,02 δολάρια το βαρέλι
Τα συμβόλαια αργού πετρελαίου περιόρισαν τις  ζημιές το μεσημέρι της Τρίτης 6/6/2017μετά τις ανησυχίες ότι η  διπλωματική διένεξη μεταξύ του Κατάρ και αρκετών αραβικών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για την περικοπή της παραγωγής.
Το πετρέλαιο κάλυψε μέρος των απωλειών καθώς πολλοί ηγέτες διαβέβαιωσαν τις αγορές ότι η προσπάθεια του ΟΠΕΚ δεν ήταν σε κίνδυνο.
Ο υπουργός πετρελαίου του Κουβέιτ Essam al-Marzouq δήλωσε ότι το Κατάρ έχει δεσμευτεί στη συμφωνία του ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της προσφοράς, και σύμφωνα με το το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA η Ντόχα συμμορφώθηκε με τις υποχρεώσεις της.
"Το Κατάρ είναι ... αφοσιωμένο στην απόφαση μείωσης της προσφοράς και ο δείκτης συμμόρφωσης κυμαίνεται μεταξύ 93 και 102%", δήλωσε.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novakα ανέφερε ότι η συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και ορισμένων χωρών εκτός ΟΠΕΚ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται παρά την πρόσφατη διπλωματική διένεξη μεταξύ ορισμένων χωρών του Κόλπου.
Το benchmark του Brent ήταν 33 σεντς υψηλότερα στα 49,80 δολάρια το βαρέλι σ τις 12:26 μ.μ. ET (1626 GMT), αλλά σχεδόν 8% κάτω  από το άνοιγμα των προθεσμιακών συναλλαγών στις 25 Μαΐου, όταν επεκτάθηκε η για μείωση της παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ έως το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Το Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 50 σεντς, ή 1,1%, στα 47,90 δολάρια.
Στις 21:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 48,06 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,46% και το brent βρισκόταν  στα  50,02 δολάρια το βαρέλι.
Οι κορυφαίες αραβικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διέκοψαν τις σχέσεις με το Κατάρ τη Δευτέρα, κατηγορώντας την για την υποστήριξη ισλαμιστών μαχητών και του Ιράν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης