Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε υψηλό 6 εβδομάδων ο χρυσός – Στα 1280 δολ. η ουγγιά

tags :
Σε υψηλό 6 εβδομάδων ο χρυσός – Στα 1280 δολ. η ουγγιά
Περιορίσθηκαν οι προσδοκίες για τις αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ
Οι τιμές του χρυσού βρέθηκαν σε υψηλό έξι εβδομάδων σήμερα Παρασκευή 2/6/2017 μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που μείωσαν τις προσδοκίες για επιθετικότερες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων απασχόλησης των ΗΠΑ επιβραδύνθηκαν το Μάιο και ότι τα κέρδη της απασχόλησης κατά τους προηγούμενους δύο μήνες δεν ήταν τόσο ισχυρά αναμενόταν, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αγορά εργασίας έχασε την δυναμική της.
Μια αργή ανάκαμψη στη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως υπονομεύει την πιθανότητα υψηλότερων επιτοκίων που ωφελούν τον χρυσό που δεν αποφέρει τόκους και είναι ασφαλώς καταφύγιο.
Ο χρυσός στην spot αγορά κέρδισε 0,95% στα $ 1,277,32 η  ουγγιά, με το κεφάλαιο για την τέταρτη εβδομάδα κέρδους του.
Τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ για την παράδοση Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 0,80% φθάνοντας στα 1.278,20 δολ. η ουγγιά.
Στις 22:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1279,70 δολάρια η ουγγιά με κέρδη 0,78%
"Τα στοιχεία δεν είναι αυτά που περίμεναν οι επενδυτές γεγονός που έχει ασκήσει πιέσεις στο δολάριο και τις αποδόσεις και ο χρυσός είναι πάντα πρόθυμος να επωφεληθεί από αυτό", δήλωσε ο Georgette Boele, της ABN AMRO.
Τα στοιχεία θα αναγκάσουν τους επενδυτές να μετριάσουν τις προσδοκίες τους για αυξήσεις των επιτοκίων φέτος και το επόμενο έτος, πιέζοντας το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ και βοηθώντας τον χρυσό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης