Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου την επομένη της εκλογικής νίκης του Trump

Σε άνοδο οι τιμές του πετρελαίου την επομένη της εκλογικής νίκης του Trump
Η τιμή του Brent αυξάνεται κατά 41 σεντς ή 0,88% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,77 δολάρια το βαρέλι.
Ανοδικά κινούνται σήμερα Πέμπτη (10/11) οι τιμές του πετρελαίου, μία ημέρα μετά την νίκη του Donald Trump στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και στην απόφαση του ΟΠΕΚ.
Περί τις 09:30 π.μ. η τιμή του Brent αυξανόταν κατά 41 σεντς ή 0,88% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,77 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξανόταν κατά 26 σεντς ή 0,57% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 45,53 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με την ANZ Research «οι επενδυτές έχουν διαγράψει ήδη το σοκ της νίκης του Donald Trump και οι τιμές εκτινάχθηκαν υψηλότερα».
Ωστόσο επισημαίνει, ότι «με πολλά από τα σημεία της πολιτικής του να παραμένουν άγνωστα, η μεταβλητότητα αναμένεται να είναι υψηλή κατά τις επόμενες ημέρες».
Σύμφωνα με τους αναλυτές και με δεδομένο ότι ο Trump έχει εξαγγείλει ότι θα άρει τους περιορισμούς στην αξιοποίηση των ενεργειακών αποθεμάτων, θα εγκρίνει τον αγωγό Keystone XL και θα ακυρώσει τις πληρωμές δισεκατομμυρίων των προγραμμάτων των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, πιέζοντας προς τα κάτω τις διεθνείς τιμές.
Ήδη η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι σε συνεχή ανοδική πορεία, καθώς οι παραγωγοί επιδιώκουν να αποτρέψουν μία αύξηση των τιμών.
Η ΕΙΑ μάλιστα αύξησε αυτή την εβδομάδα την πρόβλεψη της για την παραγωγή των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι θα πέσει πιο αργά από ό, τι αναμενόταν.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενάργειας αναμένει τώρα, ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 8,84 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως φέτος και στα 8,73 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2017.
Κατά την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια.
Η παραγωγή αυξήθηκε επίσης κατά 170.000 βαρέλια ημερησίων σε 8,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές πετρελαίου θα στρέψουν τώρα το ενδιαφέρον τους στο σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί τελικά ο ΟΠΕΚ, προς τη μείωση της παραγωγής όπως έχει προτείνει ή προς το «πάγωμα», όπως ζητάει η Ρωσία.
Ο Οργανισμός αναμένεται να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου, για να εγκρίνει ένα σχέδιο για ανώτατο όριο παραγωγής των κρατών-μελών του μεταξύ 32,5 και 33 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης