Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Σε οριακή υποχώρηση οδήγησαν την αγορά οι τραπεζικές πιέσεις

tags :
Wall Street: Σε οριακή υποχώρηση οδήγησαν την αγορά οι τραπεζικές πιέσεις
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,40% στις  479,19 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  υποχώρησαν σήμερα  Τετάρτη 31/5/2017, τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης του Μαΐου, καθώς η υποχώρηση  του χρηματοοικονομικού τομέα άσκησε πιέσεις στην αγορά .
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,10% στις 21008,58 μονάδες, με τη Goldman Sachs να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες.
Ο S & P 500 υποχώρησε 0,05% στις 2411,80 μονάδες.
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 0,40% στις  479,19 μονάδες.
O Nasdaq έκλεισε  σε υψηλό επτά μηνών στις 6198,52 μονάδες με οριακή υποχώρηση  0,08%.
Ο Crit Thomas, αναλυτής της Touchstone Investments, δήλωσε ότι υπάρχουν ανησυχίες στην αγορά για το ενδεχόμενο η Federal Reserve να μην είναι σε θέση να αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές, όπως είχε προβλέψει προηγουμένως.
"Πολλοί επενδυτές  υποθέτουν ότι  τα επιτόκια θα αυξηθούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα  ακούγεται  ότι μπορεί  αυτό να γίνει τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο»,  τόνισε ο Thomas.
Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν απότομα. Η απόδοση των 10 ετών κυμάνθηκε κοντά στο 2,19%. Ενώ στην αρχή του έτους βρισκόταν σχεδόν στο 2,5%.
Ο Komal Sri-Kumar, πρόεδρος της Global Strategies της Sri-Kumar, δήλωσε ότι η ανάκαμψη των μετοχών την Τετάρτη και την Τρίτη αντανακλά τη "συρροή δυσμενών παραγόντων".
"Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική οικονομία θα φθάσει το 3% της ανάπτυξης φέτος, η μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και των φόρων παραμένει ένα όνειρο και δεν υπάρχουν σχέδια για να αναμένουμε αύξηση των δαπανών για τις υποδομές", ανέφερε. "Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό εξακολουθούν να είναι πολύ κάτω από τους στόχους της Fed όπως ανακαλύψαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα."
Επίσης, εκφράζονται ανησυχίες για τον πληθωρισμό, στο «μπεζ βιβλίο» της Fed (περίληψη των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ από την Federal Reserve)  το οποίο αποκάλυψε ότι "ορισμένες περιφέρειες σημείωσαν πτώση των τιμών ορισμένων τελικών προϊόντων. Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 31/5/2017 το απόγευμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης