Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Οριακή υποχώρηση μετά το 7ημέρο ράλι

Wall Street: Οριακή υποχώρηση μετά το 7ημέρο ράλι
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 1,31% στις 481,11 μονάδες
Οι μετοχές  στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα σήμερα  Τρίτη 30/5/2017, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα βασικά οικονομικά στοιχεία, ενώη άνοδος των τεχνολογικών μετοχών ενίσχυσε τις  απώλειες.
Ο Dow Jones υποχώρησε 50 μονάδες, με τη Goldman Sachs να καταγράφει  τις περισσότερες απώλειες και έκλεισε στις 21029,47 μονάδες με πτώση 0,24%.
Ο  Nasdaq διαπραγματεύθηκε το 0,1% με την μετοχή της Amazon να ξεπερνά  τα $ 1.000 για πρώτη φορά και έκλεισε με πτώση 0,11% στις 6203,19 μονάδες.
Ο S & P 500 υποχώρησε οριακά  0,12% στις 2412,91 μονάδες
Ο S & P Energy Sector υποχώρησε 1,31% στις 481,11 μονάδες.
Ο Nasdaq και ο S & P έχουν σημειώσει  ράλι επτά διαδοχικών ανοδικών συνεδριάσεων, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη σε έξι από τις επτά συνεδριάσεις. Ο S&P 500 κατέγραψε νέα ρεκόρ και επέστρεψε  πάνω από τις 2.400 μονάδες, που θεωρείται ένα κρίσιμο όριο. Ο Nasdaq βρέθηκε  σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, ενώ ο Dow βρίσκεται σε απόσταση 30 μονάδων από το προηγούμενο ρεκόρ, τον Μάρτιο.
"Η μεγάλη τεχνολογική υπεραπόδοση είναι μια τάση που δεν θα πολεμήσω αυτή τη στιγμή", δήλωσε ο Mark Heppenstall, CIO στην Penn Mutual Asset Management, αλλά σημείωσε ότι "υπάρχουν πολλά καλά νέα σε αυτές τις μετοχές".
Οι χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΣ ήταν κλειστές  τη Δευτέρα λόγω των διακοπών της Ημέρας Μνήμης.
Τα ατομικά  εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν  κατά 0,4%.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κατοικιών στις Η.Π.Α. σημείωσαν άνοδο 5,8% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών S & P / Case-Shiller των ΗΠΑ.

Απώλειες για τις ενεργειακές μετοχές τον Μάιο

Συνέχισαν να υποχωρούν τον Μάιο οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών, αλλά και του ενεργειακού κλάδου, όπως παρατηρούν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times.
"H επενδυτική αισιοδοξία έχει υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, παρά το ράλι που κατέγραψε αμέσως μετά την εκλογή του Donald Trump στις ΗΠΑ", γράφουν οι FT, παρατηρώντας ότι έχει στοιχίσει η εμπλοκή του Αμερικανού προέδρου σε σειρά σκανδάλων.
Έτσι, το Μάιο τραπεζικές μετοχές και ενεργειακές επιλογές υποχώρησαν σε μηνιαία βάση για τρίτο συναπτό μήνα.
Οι FT αναφέρονται και στη διαφορά των αποδόσεων μεταξύ του δεκαετούς και του τριετούς αμερικανικού ομολόγου, που έπεσε σήμερα κατά 2,9 μονάδες βάσεις στο 1,29%.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης