Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Στα 49 δολ. το αργό – Ανησυχία για υπερπροσφορά παρά τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο: Στα 49 δολ. το αργό – Ανησυχία για υπερπροσφορά παρά τη συμφωνία ΟΠΕΚ
Σε αύξηση της παραγωγής θα προχωρήσει η ΛΙβύη
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από το 1% σήμερα Τρίτη  30/5/2017, εν μέσω ενδείξεων αναζωπύρωσης της παραγωγής στη Λιβύη.
Παράλληλα ανησυχίες προκαλεί και το ενδεχόμενο  ότι οι παρατεταμένες περικοπές στην παραγωγή από τους κορυφαίους εξαγωγείς στον κόσμο μπορεί να μην αρκούν για να  δώσουν ώθηση στις τιμές που βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα για σχεδόν τρία χρόνια.
Το  Brent ήταν κάτω από 86 σεντς, ή 1,6%, το  βαρέλι στα $ 51,43 στις 12 μ.μ. ET (1600 GMT), έχοντας κερδίσει 14 σεντ  από τη Δευτέρα.
Το   αργό μειώθηκε κατά 59 σεντς, ή 1,2%, στα $ 49,21.
Στις 20:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του brent βρισκόταν στα 51,58 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 1,36% και το αργό στα 49,39 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,82%.
Η παραγωγή πετρελαίου της Λιβύης ήταν 784.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) εξαιτίας ενός τεχνικού ζητήματος στο πεδίο  Sharara, αλλά αναμένεται να αρχίσει να αυξάνεται στα 800.000 bpd  , δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας National Oil Corporation.
Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και άλλοι παραγωγοί πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να περιορίσουν την προσφορά μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018, εννέα μήνες περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Η συλλογική παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και άλλους παραγωγούς θα διατηρηθεί γύρω στα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) κάτω από το επίπεδό που βρισκόταν  στο τέλος του περασμένου έτους.
Ωστόσο, οι περικοπές δεν έχουν περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τα αποθέματα και οι τιμές μειώθηκαν μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
"Η αγορά ερμηνεύει τα εβδομαδιαία και μηνιαία στοιχεία με τα βλέμματα να  επικεντρώνονται στα συνολικά παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου", δήλωσε ο Dominick Chirichella, ανώτερος συνεργάτης του Ινστιτούτου Διαχείρισης Ενέργειας στη Νέα Υόρκη.
Μέρος του προβλήματος για τον ΟΠΕΚ είναι η παραγωγή  πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αυξάνεται.
Ο αριθμός των εγκαταστάσεων γεωτρήσεων που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται σήμερα σε 722, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών Baker Hughes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης