Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη - Νέα υψηλά για Nasdaq και S&P

tags :
Wall Street: Ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη - Νέα υψηλά για Nasdaq και S&P
Ο S&P Energy Sector ενισχύθηκε 0,08% στις 487,49 μονάδες
Με ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη και νέο υψηλό σε Nasdaq, και S&P ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Οι μετοχές σήμερα Παρασκευή 26/5/2017 διαπραγματεύθηκαν μεικτά με τους επενδυτές να έχουν αφομοιώσει τα  βασικά οικονομικά στοιχεία.
"Νομίζω ότι η αγορά παίρνει απλώς μια ανάσα για να κατανοήσει τα  πράγματα", δήλωσε ο Aaron Jett, αντιπρόεδρος της Bel Air Investment Advisors.
Αλλά "δεν νομίζω ότι (η αγορά)  πρόκειται να κάνει μια σημαντική κίνηση χαμηλότερα, επειδή τα βασικά στοιχεία δεν την υποστηρίζουν."
Ο   Dow Jones διατηρήθηκε κοντά στην επίπεδη γραμμή, με τη Home Depot να έχει τις περισσότερες απώλειες και τη Goldman Sachs τα περισσότερα κέρδη  και έκλεισε οριακά με αρνητικό πρόσημο στις 21080,20 μονάδες με -0,01%.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,03% στις 2415,82 μονάδες
Ο S&P Energy Sector ενισχύθηκε 0,08% στις 487,49 μονάδες
Ο  Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,08% στις 6210,19 μονάδες.
Οι S&P και Nasdaq κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.
Οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν εβδομαδιαία κέρδη άνω του 1%.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα προκύπτει ότι οι επενδυτές είναι αρκετά άνετοι με τις θέσεις τους και γι 'αυτό βλέπουμε τόσο λίγες πωλήσεις πριν από  αυτό το παρατεταμένο Σαββατοκύριακο", δήλωσε η Kate Warne της Edward Jones.
Η οικονομία των ΗΠΑ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,2% το πρώτο τρίμηνο.
Ωστόσο, ο υποτονικός ρυθμός ανάπτυξης του πρώτου τριμήνου δεν είναι πιθανώς μια πραγματική αντανάκλαση της υγείας της οικονομίας.
 Το ΑΕΠ για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους τείνει να παρουσιάσει χαμηλότερη απόδοση εξαιτίας δυσκολιών με τον υπολογισμό των στοιχείων που η κυβέρνηση προσπαθεί να επιλύσει.
Η δεύτερη ανάγνωση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου "μας παρέχει ένα υψηλότερο σημείο εκκίνησης στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά οι εκτιμήσεις   κινούνται τώρα χαμηλότερα.
Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Απρίλιο, υποχώρησαν λιγότερο από το αναμενόμενο.
Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ θα παραμείνει κλειστή  τη Δευτέρα λόγω της Ημέρας Μνήμης (Memorial Day), γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποτονικούς όγκους συναλλαγών .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης