Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά επέστρέψε το πετρέλαιο - Κέρδη 1,8% για το αργό

Σε ανοδική τροχιά επέστρέψε το πετρέλαιο - Κέρδη 1,8% για το αργό
Περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,81 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,86% και το brent στα 52,19 με άνοδο 1,42%.
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν σήμερα Παρασκευή 26/5/2017, αφού υποχώρησαν σχεδόν 5% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά την απογοήτευση που προκάλεσε η απόφαση του ΟΠΕΚ για επέκταση των σημερινών επιπέδων παραγωγής και να μην προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές .
Τα συμβόλαια του  Brent σημείωσαν άνοδο 68 σεντς, ή 1,3%, στα $ 52,14 το βαρέλι στις 2:38 μ.μ. ET (1838 GMT).
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Texas Intermediate (WTI) διαμορφώθηκαν στα 49,80 δολ., αυξημένα κατά 1,8%.
Στις 22:10 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 49,81 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 1,86% και το brent στα 52,19 με άνοδο 1,42%.
Κατά τη συνάντηση της Πέμπτης 25/5/2017 στη Βιέννη, ο ΟΠΕΚ  και ανεξάρτητοι παραγωγοί  συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία για περικοπή περίπου 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018.
 Η αρχική συμφωνία θα έληγε τον επόμενο μήνα.
Η Goldman Sachs απέδωσε την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου σε τρεις πτυχές της συμφωνίας του ΟΠΕΚ:
- την έλλειψη βαθύτερων περικοπών.
- τη  μη επιβολή ανώτατων ορίων παραγωγής για τη Λιβύη και τη Νιγηρία, οι οποίες εξαιρούνται από τις μειώσεις και
- η απουσία «σαφούς στρατηγικής εξόδου» πέρα από τις προσπάθειες διαχείρισης εποχιακών αποθεμάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Η τοποθέτηση των επενδυτών και η τεχνική διαπραγμάτευση συνέβαλαν επίσης στην επιτάχυνση των πωλήσεων την Πέμπτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν στους κινητούς μέσους όρους των 50 και 200 ημερών, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα.
Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν επίσης την πτώση της Πέμπτης σε μια αποσύνδεση μεταξύ του επενδυτικού κλίματος και των προθέσεων του ΟΠΕΚ.
"Το πρόβλημα είναι ότι οι επενδυτές εξετάζουν τον αντίκτυπο σήμερα, ενώ ο ΟΠΕΚ επικεντρώνεται στην επίτευξη σταθερότητας τους επόμενους 6-9 μήνες, οπότε η χθεσινή συμπίεση υπερκεράστηκε κάπως", δήλωσε ο Hans van Cleef, οικονομολόγος ενέργειας στην ABN Amro.
Οι παραγωγοί είναι πεπεισμένοι ότι το σχέδιο θα μειώσει τα αποθέματα αργού πετρελαίου στο μέσο όρο των 2,7 δισεκατομμυρίων βαρελιών πενταετούς διάρκειας, αλλά οι επενδυτές ήλπιζαν στην επίτευξη μιας συμφωνίας της  τελευταίας στιγμής για πιο εκτεταμένες ενέργειες.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης