Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλη πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια - υποχώρηση στο πετρέλαιο - άνοδος του χρυσού

Μεγάλη πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια - υποχώρηση στο πετρέλαιο - άνοδος του χρυσού
Η επικράτηση Τραμπ καταγράφηκε με σημαντική υποχώρηση στις αγορές
Την μεγαλύτερη άνοδο από το Brexit καταγράφει ο χρυσός, με τους traders να επιστρέφουν σε ασφαλείς επενδύσεις, καθώς ο Trump κερδίζει όλο και περισσότερες πολιτείες, κρίσιμες για την προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο χρυσός εκτινάχθηκε κατά 55 δολάρια στα 1.327 δολάρια την ουγκιά καθώς τα αποτελέσματα αυξάνουν την πιθανότητα ο Trump να υπερισχύσει έναντι της Clinton. 


Νωρίτερα: 

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην Ασία με τους επενδυτές να παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και το θρίλερ με την αμφίρροπη μάχη μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον.
Στο χρηματιστήριο του Τόκιο, ο δείκτης Nikkei καταγράφει πτώση άνω του 5%.
Η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης καταγράφει αλματώδη άνοδο κατά 2,9% στα 1.311,80 δολάρια ανά ουγκιά, φθάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια.
Νωρίτερα ο  Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 3,3%, ενώ τα futures του Nikkei κατέγραφαν απώλειες 4,1%. 
Πτώση 3,2% καταγράφει και ο ASX 200 στην Αυστραλία.
Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα και τις προβλέψεις, ο Trump φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε πολιτείες-κλειδιά για την ανάδειξη του νέου προέδρου στις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα το ενδεχόμενο της επικράτησης του Ντόναλντ Τραμπ ωθεί τη συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος του Μεξικού, του πέσο, σε υποχώρηση άνω του 11,5%.
Οι κινήσεις του Μεξικανικού νομίσματος θεωρούνται από πολλούς ως μια καλή ένδειξη της πιθανής έκβασης των εκλογών.
Το γεν και το ευρώ έκαναν κούρσα στο Τόκιο, καθώς οι χρηματομεσίτες φοβούνται ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.
Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την Πολιτεία κλειδί της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. 
Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.
Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές. 
Έτσι, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent μειώθηκαν σε ποσοστό 3%, με την τιμή του βαρελιού να καταγράφεται στα 44,68 δολάρια το βαρέλι.
Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου, μειώθηκαν κατά 4% στα 43,07 δολάρια το βαρέλι, στη χαμηλότερη τιμή από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Νωρίτερα Wall Street και ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με άνοδο, αλλά τα κέρδη ήταν περιορισμένα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης